Sous-vide

De perfecte garing van je vlees. Wanneer je je vlees sous-vide gaart, ben je daar zeker van. Zo hoef je je niet drukker te maken dan nodig. Serveer, zonder dat het je veel moeite kost, perfect gegaarde stukken vlees. Waarbij je alle tijd overhoudt voor de andere onderdelen van het menu. Dat is de kracht van sous-vide koken.

Sous-vide koken is het bereiden van in plastic gevacumeerde stukken vlees, vis en groenten in water van constante temperatuur. Voor meer smaak, een betere textuur en met behoud van alle voedingsstoffen. Zo wordt een biefstuk of rollade perfect medium rare. Sappig, mals en met een mooie kleur! Op deze wijze kun je zonder omkijken luxe stukken vlees smaakvol bereiden. Er kan eigenlijk niks fout gaan. Kortom, de ideale bereidingswijze voor de perfecte garing.

Sous-vide

Extra smaakmakers

Extra smaakmakers

Een stuk vlees dat je sous-vide bereidt, is van zichzelf al heerlijk. Maar met smaakmakers in de vacuümzak wordt de smaak nog intenser. Giet bij een minder courant stuk vlees een scheutje bouillon of fond. De smaak trekt in het vlees, waardoor het nóg smaakvoller wordt.

Met de kruidenmixen van onze verspartner Smeding Groenten en Fruit heb je verse kruiden voor je sous-vide bereidingen. Zo smaakt de seizoensmix met laurier, tijm en salie perfect bij rood vlees. Natuurlijk kun je naar eigen inzicht ook andere kruiden en specerijen toevoegen. Of voeg een teentje knoflook en een flinke scheut olijfolie toe. Voor een heerlijke smaak.

Sous-vide in vier stappen

Sous-vide in vier stappen
  • Bestrijk het vlees dat je wilt bereiden met wat olie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Voeg eventueel nog een rub toe.
  • Doe elk stuk vlees in een eigen vacumeerzak. Voeg eventueel wat verse kruiden, een gekneusde knoflookteen en een flinke scheut milde olijfolie toe. Vacumeer het vlees.
  • Verwarm het sous-vide apparaat – of een grote pan water met de sous-vide stick - tot de gewenste temperatuur. Als de juiste temperatuur is bereikt, plaats je de vacuümzakken in de houder in het apparaat. Zorg dat de zakken onder water hangen.
  • Haal na een aantal uur (afhankelijk van het soort vlees en de dikte van het vlees, zie de tabel hieronder) de zakjes uit het apparaat en koel direct terug in ijswater. Bak eventueel nog kort goudbruin voor een extra knapperig resultaat.

Sous-vide recepten

Geïnfuseerde ananas

Geïnfuseerde ananas

Bekijk recept

Kalfswang met kool en cranberrycompote

Kalfswang met kool en cranberrycompote
Bekijk recept

Hertenrug met kool, waterkers en shiitake

Hertenrug met kool, waterkers en shiitake
Bekijk recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Bekijk recept

Gegratineerde schorseneren

Gegratineerde schorseneren
Bekijk recept

Vegetarische knolselderijburger

Vegetarische knolselderijburger
Bekijk recept

Sous-vide apparatuur


Was sous-vide koken vanwege de kosten voorheen alleen voorbehouden aan de grotere, professionele keukens, nu kan iedereen het. Je hebt slechts twee apparaten nodig: een sous-vide apparaat en een vacuümapparaat. De aanschaf van deze apparaten valt relatief mee: voor 200 euro kun je al aan de slag.

Catertech sous-vide stick

Catertech sous-vide stick
per stuk
Art. nr. 930771

Solis sous-vide apparaat

Solis sous-vide apparaat
per stuk
Art. nr. 794285

Solis vacumeerapparaat

Solis vacumeerapparaat
per stuk
Art. nr. 072096

Sous-vide koken

Tijd & temperatuur

Tijd & temperatuur

We hebben een gemakkelijk overzicht voor je gemaakt waarin je kunt zien hoe lang diverse ingrediënten sous-vide moeten worden gegaard en op welke temperatuur je ze het beste bereid.

Bekijk sous-vide tabel
Kant-en-klaar sous-vide

Kant-en-klaar

Producten vol smaak die je zonder omkijken bereidt. Het kant-en-klaar sous-vide assortiment van onze verspartners bespaart je tijd in de keuken, zonder dat je kwaliteit inlevert.

Sous-vide groenten en fruit

sous-vide assortiment

Bospeen met dragon

Bospeen met dragon
zak 2 x 400 gram
Art. nr. 896841

Fazantenbout

Fazantenbout
Pak 2 stuks
Art. nr. 561077

Kalfswang

Kalfswang
pak 400 gram
Art. nr. 001716

Rundersukade

Rundersukade
Per stuk 2 kilo
Art. nr. 001208

Aardpeer

Aardpeer
Zak 2 x 400 gram
Art. nr. 076588

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen