Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Tonijnfilet Smitvis & Makreelfilet met vel Smitvis

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Alles over houtskool, briketten en het aanmaken van de bbq

BBQ brandstof

Ga je voor houtskool of briketten? De keuze tussen houtskool en briketten hangt af van wat en hoe je wilt bereiden. Met houtskool bereid je perfect dunnere stukken vlees op hogere temperaturen. Briketten zijn een goede keuze als je voor low & slow gaat. Lees er hier meer over.

Houtskool

Houtskool is feitelijk niets anders dan verbrande stukken hout. In alle gevallen geldt dat houtskool heel heet wordt en die mooie rooksmaak geeft. Let wel op: houtskool brandt sneller op dan briketten en moet je vaker aanvullen.

Briketten

Briketten zijn geperste houtskool, of eigenlijk geperst houtskoolzaagsel met papier. Ze zijn ideaal wanneer je wilt barbecueën op een wat lagere temperatuur. Dus ook voor roken. 

De barbecue aanmaken

Barbecue starter

Met een barbecuestarter maak je je kolen of briketten snel roodgloeiend. Een kwestie van de starter vullen, aanmaakblokjes aansteken en de kolen en briketten daarboven snel verwarmen.

Houtwol

Houtwol is een natuurlijk product wat net zo goed werkt als aanmkaablokjes, maar geen smaak afgeeft.

Temperatuur regelen

Met een keramische barbecue werk je op precies de juiste temperatuur. Met de onderste luchtschuif stuur je hoge temperatuurverschillen aan. En met de margrietschijf boven op de barbecue breng je kleine verschillen aan. 

Barbecue topics

Alles voor jouw BBQ

Meer BBQ-inspiratie