• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Elke dag een beetje duurzamer

Ook in de toekomst willen we van lekkere vis blijven genieten. Daarom staat duurzaamheid hoog op de agenda bij SmitVis. Niet alleen als het op de visserij zelf aankomt, maar ook binnen elke bedrijfsactiviteit. 

SmitVis heeft het complete proces van inkoop, bewerking en levering in eigen hand, zo is elk product 100% traceerbaar. Met speciale verpakkingsmaterialen blijft hygiëne en versheid gewaarborgd. Ook de service is van topkwaliteit: zo kunnen ze bewerkingen zoals fileren en portioneren op basis van individuele klantenwens uitvoeren en leveren binnen één dag.

 

Duurzaamheid

SmitVis kiest zoveel mogelijk voor niet-bedreigde vissoorten en kopen in op basis van duurzame labels. Het visafval wordt wekelijks opgehaald om verder verwerkt te worden. De dozen van polystyreen worden gecompacteerd en gerecycled. Voor de zeeproducten werken ze samen met partners die duurzaamheid net zo belangrijk vinden. Niet voor niets draagt een steeds groter deel van het assortiment een MSC- of ASC-keurmerk.

Topkwaliteit

De vis van SmitVis voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij werken met een hele korte aanvoerketen. Hierdoor is onze vis ook echt vers. Als het om voedselveiligheid, hygiëne en versheid gaat laat SmitVis niets aan het toeval over. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd.

Duurzame zalm

De Zalm van Leroy Seafood wordt gevoerd met ASC&MSC gecertificeerde algen omega-3 olie, dit is een innovatie als alternatief voor visolie. Dit is beter voor de vis, beter voor de oceanen en gezonder voor de mens. Sligro is hiermee voorloper in de markt.

Met eerlijk & heerlijk helpen we je op een eenvoudige manier wegwijs te worden in de wereld van verantwoorde vis. Vier pijlers geven aan waarom het product een verantwoorde keuze is: Biologisch, Duurzaam, Eerlijke handel en Streek. Dat betekent in het geval van vis dat we samenwerken met duurzame visserijen en kwekers en bijvoorbeeld alleen vissen wanneer het verantwoord is. Het MSC- en ASC-keurmerk vallen onder de pijler Duurzaam.

Marine Stewardship Council (MSC) is een keurmerk voor duurzame visserij. Het wordt uitgereikt door een onafhankelijke non-profitorganisatie. Het MSC-label garandeert dat de vis wordt gevangen met respect voor de vispopulatie en voor het milieu.

Aquaculture Stewardship Council (ASC) is een internationaal label voor duurzame kweekvis. Het wordt uitgereikt door een onafhankelijke non-profitorganisatie opgericht door IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative) en het WWF (Wereldnatuurfonds). Het ASC-label garandeert dat de vis geproduceerd wordt met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden.