• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
BEWUST koken, inkopen, ondernemen en serveren

Duurzaamheid

Duurzaam werken is iets wat geen uitzondering meer is, maar de norm. We moeten samen stappen zetten voor een betere toekomst. Duurzaam omgaan met mens, milieu en maatschappij in je gehele werkproces is dat wat de tijd vraagt. We moeten samen slimmer zijn. Laten we met en van elkaar leren, laten we samen BEWUST koken, ondernemen, inkopen en serveren.

Hoe maak jij BEWUSTE keuzes in jouw werkproces? Laat je inspireren op het gebied van duurzaamheid

BEWUST inkopen van duurzame producten

Hoe koop je BEWUST in bij Sligro? BEWUST inkopen start bij het hebben van goed inzicht in je inkoop. Met welke producten maak jij zeker weten een verantwoorde keuze? Dit weet je door het Eerlijk & Heerlijk producticoon, een groen blaadje, te volgen.

Benieuwd hoe jij je gehele inkoop kan verduurzamen? Lees dan meer over de MVI-monitor.

Eerlijk & Heerlijk

Met Eerlijk & Heerlijk geven wij je handvatten voor het BEWUST inkopen van duurzame food en non-food producten. Deze producten worden geselecteerd middels onafhankelijke en erkende keurmerken. 

MVI-monitor

Wil jij inzicht in hoe duurzaam jij inkoopt? Dat kan met onze Maatschappelijk Verantwoord Inkopen Monitor (MVI monitor): een kwartaalrapportage op basis van je huidige inkoopassortiment. Hiermee heb jij in één oogopslag helder wat je kan verbeteren.

BEWUST assortiment

Bij Sligro zijn er diverse categorieën waarbinnen een BEWUSTE keuze zo gemaakt is. Denk aan Natuurvlees van Nederlandse bodem of duurzame disposables die volledig voldoen aan de SUP-wetgeving.


 

Ontvang concrete kansen om jouw werkproces te verduurzamen

Snel aan de slag om nog BEWUSTER te werken? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang:

✔  Verhalen en receptinspiratie van jouw vakgenoten: hoe werken zij BEWUST
✔ De laatste acties & aanbiedingen om slim en duurzaam in te kopen
✔ De laatste trendsontwikkelingen en events

Laat je inspireren door je aan te melden

BEWUST koken in de praktijk

BEWUST koken, hoe doen jouw vakgenoten dat? Dat lees, ervaar en zie je terug op het bord in de onderstaande rapportages. 

Koken met seizoensproducten

Elk seizoen brengt prachtige producten met zich mee. De diepe en aardse winterse smaken worden ingeruild voor de frisse en zoetere zomerse tinten. Laat je inspireren door de smaken en producten die dit seizoen met zich meebrengt.

Koken met seizoensproducten brengt altijd verrassing op je bord.

BEWUST serveren

In de horeca kan het een uitdaging zijn om je gasten goed mee te nemen in jouw BEWUSTE keuzes. Toch kunnen deze keuzes ook juist jouw gast doen verrassen en de beleving compleet maken. Zo ook bij Jorn van de Lekkere Man: 

"Wij werken onder andere met gedroogd kwaliteitsvlees, charcuterie. Door de kwaliteit en bereiding heeft dit product een intense smaak. Wij raspen het product aan tafel een klein beetje over het gerecht. Zo ervaar je de smaak, zie je het BEWUSTE vleesgebruik en krijg je inzicht in onze filosofie" 

Koffiecocktail met een verhaal

Deze koffiecocktail is gemaakt op basis van de espressobonen van Douwe Egberts. Met deze Biologisch & Fairtrade bonen ga je voor een duurzame keuze. Deze bonen komen van ecologische teelt. Ze worden met de hand geteeld en in kleine hoeveelheden geproduceerd. De espressobonen dragen het Europees keurmerk Biologisch én Fairtrade.

BEWUST duurzaam ondernemen

We zijn er allemaal mee bezig en ieder op zijn eigen manier. Laat je inspireren door de verhalen van jouw vakgenoten, de urgentie om hier mee aan de slag te gaan vanuit de nieuwe generatie en krijg concrete handvatten over hoe jij aan de slag kan met het verduurzamen van jouw zaak.

BEWUST bij Sligro

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een domein binnen Sligro Food Group waar we jaren hard mee bezig zijn. We werken vanuit een intrinsieke motivatie aan duurzaamheidsonderwerpen als elektrisch transport en gasloze panden. Benieuwd naar wat Sligro nog meer doet?