• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Duurzame eiproducten met het Planetproof keurmerk!

De Groene Hen

De Groene Hen is de eerste in de markt die het On the way to PlanetProof-keurmerk draagt op vloeibaar en gekookte en gepelde eieren. Wist jij dat deze eieren altijd afkomstig zijn van Nederlandse kippen? De Groene Hen is de duurzame broer van eierenmerk de Rooie Hen en is exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Beter voor de kippen, het klimaat en ook nog eens super handig in de keuken! 

Naast alle pluspunten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn, biedt De Groene Hen ook volop voordelen in de keuken. Het eigeel kenmerkt zich door een prachtige, diepgele tot oranje kleur – daarin zie je het uitgebalanceerde voer van de kippen terug. Het eiwit blijft goed stevig staan en kan je uitstekend gebruiken voor meringues of een mooie mousse.

De Groene Hen assortiment

Lekkere eieren maken het verschil

Teun Bakker, Culinair adviseur Sligro Leiden “Ik kies graag voor onalledaagse combinaties in de keuken, zoals de combinatie van hartig en zoet. Het eigeel van de Groene Hen is een uitstekende basis voor een sabayon én een verantwoorde keuze."

Keurmerk On the way to PlanetProof

De productie van eieren heeft, mede door de uitstoot van broeikasgas, een impact op ons milieu. De boeren van On the way to PlanetProof verkleinen de impact op onze planeet. Heb jij duurzaamheid hoog op de agenda staan? Maak dan met De Groene Hen een logische én kwalitatief goede keuze.