• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sligro en duurzaamheid

Sligro speelt een voortrekkersrol met respect voor het milieu. In alles wat we doen. Dat betekent dat we met lef en verstand innoveren, met maatschappelijk en economisch rendement in balans. Dat leidt bijvoorbeeld tot een concreet doel om in 2030 onze CO2-uitstoot met 50% te hebben gehalveerd ten opzichte van 2010. Kortom, we doen er alles aan om steeds verder te verduurzamen.

Energie

We kunnen niet zonder energie. Wel kunnen we er alles aan doen om met ons energieverbruik het milieu zo min mogelijk te schaden. Met de nieuwste technieken proberen we ons verbruik terug te dringen, maar we zetten vooral ook in op duurzame energieopwekking. Op zonne-energie. In totaal liggen er inmiddels zo’n 50.969 zonnepanelen op Sligro-daken. 

Transport

We hebben de ambitie om veel verder te gaan dan wat we vandaag kunnen bedenken. Daarom is het belangrijk om te blijven onderzoeken en proberen. Vooral als het om minder CO2-uitstoot door transport gaat. Zo voeren we momenteel diverse proeven uit met elektrische distributie. Daarbij testen we met enkele partners welke vorm van ‘groene verspreiding’ in de stad het meest geschikt is. Met elke test komen we dichterbij onze duurzame ambitie.

In assortiment

Ook binnen ons gevarieerde assortiment van 75.000 artikelen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. We werken samen met leveranciers als het gaat om voedselveiligheid, traceerbaarheid en nog veel meer. Met ons concept eerlijk & heerlijk helpen we klanten een duurzame keuze te maken. We laten zien welke producten bewezen met aandacht voor medewerker, dier, milieu en gezondheid zijn geproduceerd. En maken het aanbod eenvoudig, toegankelijk en onderscheidend. In 2030 moet de omzet uit eerlijk & heerlijk ten minste 15% van het totaal zijn. Daarnaast blijven we ons assortiment uitbreiden met gezondere en plantaardige alternatieven. Voor een telkens meer bewuste keuze.

Dit zijn slechts enkele van de vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Meer weten over Sligro en duurzaamheid? Bekijk ons jaarverslag.