• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Label Rouge

Pluimvee dat in de beste omstandigheden opgroeit en met respect voor het milieu. Dát is Label Rouge, gevogelte van onze verspartner Ruig. Passie van het Franse boerenland. Met recht onderdeel van ons assortiment eerlijk & heerlijk.

Onbeperkt buiten

Label Rouge groeit op in kleinschalige pluimveebedrijven. De kwartels, tamme eenden, kalkoenen, kippen, poulet noirs en parelhoenders lopen minimaal acht uur per dag rond in de open lucht. Vaak kunnen ze onbeperkt gaan en staan waar ze willen. En bij zonnig weer kunnen ze op het Franse boerenland de aangename beschutting opzoeken in de schaduw van bomen, struiken en andere planten. Door het buitenleven in de open lucht krijgt elk stuk vlees de smaak van de regio mee.

Unieke methode

Label Rouge draagt het Beter Leven Keurmerk met 2 of 3 sterren en wordt toegekend met behulp van de Franse overheid. Boerderijen moeten daarvoor werken volgens de meest strikte productiemethode, die al bestaat sinds de jaren ‘60. Boeren telen uitsluitend rustieke rassen, geselecteerd op langzame groei en vleeskwaliteit. Verder genieten de vogels van 100% plantaardige voeding, op basis van minimaal 75% granen. Ook is de afmestperiode op de boerderijen met 81 dagen duidelijk langer dan bij andere pluimveebedrijven. Label Rouge is bovendien een garantie voor voedselveiligheid: onafhankelijke instanties controleren de hygiënische en sanitaire omstandigheden tijdens alle fasen van de productie.

Altijd superieur

De smaak verschilt tussen de verschillende soorten pluimvee, maar de garantie is altijd hetzelfde. Label Rouge biedt vol, stevig vlees met een superieure smaak. Ontdek het brede wild – en gevogelteassortiment in de Sligro-vestiging bij onze verspartner Ruig.