• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Mijnboer

De producten van Mijnboer komen altijd uit het seizoen en van lokale telers, die op duurzame wijze de beste kwaliteit producten telen. Om samen elke dag te bouwen aan een betere wereld. Mijnboer, met recht onderdeel van ons assortiment eerlijk & heerlijk.

Het beste uit het seizoen

Met Mijnboer word je dé smaakmaker van het seizoen. Elk seizoen opnieuw biedt Mijnboer bijzondere groenten en fruit bij jou uit de buurt, die op dat moment op hun best zijn. Qua smaak, qua kleur, qua voedingswaarde en qua prijs. En bekende producten, producten die er nét wat anders uitzien en ook gewassen die veel mensen zijn vergeten. Ons eigen land biedt elk seizoen opnieuw primeurs vol inspiratie voor de meest onderscheidende gerechten.

Een betere wereld

Bij alle groentes en fruit van Mijnboer weet je één ding zeker. Zowel de kweek, oogst, verpakking als het transport hebben zo min mogelijk invloed op het milieu. Dat gaat verder dan vrachtwagens zuiniger en minder laten rijden. Het gaat ook om restproducten en buitenbeentjes een nieuw doel geven, en zo voedselverspilling tegengaan. Of om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Mijnboer werkt samen met telers die ook willen werken aan een betere wereld. 

Re-integreren

Een mooi voorbeeld van zo’n teler is Kwekerij It Wiid uit het Friese dorpje Wier, leverancier van onze tomaten. Bij deze kwekerij lopen meer medewerkers rond dan in andere kassen. It Wiid biedt namelijk ruimte aan mensen om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld om vanuit een uitkering door te groeien naar een vaste baan. Terwijl ze punctueel leren te werken in teamverband en alles leren over hoe je de beste tomaten teelt. Want de kwaliteit van de tomaten van de Friese kwekerij staat buiten kijf.

Natuurlijke bestrijding

De tomaten van It Wiid zijn ook nog eens volledig duurzaam geteeld. Met alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals de sluipwesp, om de plantjes te beschermen tegen plagen en ziektes. Op een volledig verantwoorde manier. Daarnaast krijgen de tomaatjes regenwater. Niet voor niets hebben de tomaten het certificaat PlanetProof verdiend. Hét bewijs dat de kwekerij met passie voor het milieu werkt.