De Japanse keuken

Japan is het land van de schoonheid. Dat zie je niet alleen terug in de keuze van ingredienten, maar zelfs in de opmaak van gerechten. De ingredienten zijn puur, de gerechten eenvoudig en de smaken subliem. Ontdek hier meer over wat Sligro te bieden heeft voor de Japanse keuken. 

Japans koken: traditioneel of met een twist?

Traditionele Japanse gerechten

Iedereen kent natuurlijk de bekende sushi, teppanyaki, shabu shabu, gyoza en ramen, maar Japan heeft zo veel meer te bieden!  Denk aan Okonomiyaki, een hartige pannenkoek met inktvis en spek of misosoep van dashi en miso met tofu. 

Gerechten met een Japanse twist

De traditionele Japanse keuken is erg herkenbaar. Maar wist je dat je gemakkelijk Japanse ingredienten kunt gebruiken om Europese gerechten een bijzondere twist te geven? Gebruik bijvoorbeeld een mooie soja saus voor bij de rundertartaar. 

Uitgelicht assortiment

Deze selectie aan uitgelichte producten hebben we speciaal voor jou gemaakt! Hier vind je nieuwe, unieke producten maar ook assortiment wat exclusief bij Sligro verkrijgbaar is. Laat je inspireren door dit bijzondere assortiment.

Japans assortiment

Vooral verse ingredienten worden gebruikt in de Japanse keuken, maar deze worden vaak bereid in combinatie met de lekkerste smaakmakers zoals wasabi, soja, miso en matcha. 

Sake is hot!

Aroma's van bloemen, zacht fruit, specerijen en noten stuiven uit je glas. Verdiep je eens in kwaliteitssake en er gaat een wereld voor je open! Ontdek meer over sake of bekijk ons assortiment.

Authentieke Japanse recepten

Iedereen kent natuurlijk de bekende sushi, teppanyaki, shabu shabu, gyoza en ramen, maar Japan heeft zo veel meer te bieden!   Denk aan Okonomiyaki, een hartige pannenkoek met inktvis en spek of misosoep van dashi en miso met tofu.  

Recepten met Japanse invloeden

De traditionele Japanse keuken is erg herkenbaar. Maar wist je dat je gemakkelijk Japanse ingredienten kunt gebruiken om Europese gerechten een bijzondere twist te geven? Gebruik bijvoorbeeld een mooie soja saus voor bij de rundertartaar.  

In de horeca

Simon van Dun van restaurant Dim Dining: "Ik werk graag vanuit de Japanse filosofie: werken met topproducten en pure, eerlijke smaken."