• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Leestijd: 5 minuten

Blog | Een goede menucalculatie voor kerst

Een goed begin is het halve werk. Extra belangrijk voor een goed kerstmenu is daarom ook een goede menucalculatie. Dit kan bijdragen aan de juiste hoeveelheden om in te kopen, maar ook voor meer marge op jouw kerstmenu. 

Zorg dat niet alleen je gasten blij worden van jouw kerstmenu, maar ook jij als ondernemer. Dat begint bij een goede menucalculatie.

Kun jij wel wat calculatietips gebruiken? Executive chef bij Sligro’s ZiN inspiratielab Sietse Blummel helpt graag. Bekijk zijn tips hieronder.

Meer concrete tips persoonlijk afgestemd op jouw vraag? Meld je dan aan voor de training 'Menucalculatie en engineering' bij ZiN Inspiratielab.

Tip 1: Marges

Het belangrijkste is om bij het calculeren rekening te houden met je gewenste brutowinstmarge en hieraan vast te houden. 

Tip 2: Producten afwegen

Weeg daarnaast af wat je op het bord legt. Alles wat je van tevoren kunt afwegen, snijden en dus wegen, doe je tijdens je mise en place. Dit helpt je om de exacte grammage op bord te leggen. 

Tip 3: Na calculeren

Calculeer altijd je menu of gerecht na met behulp van je afleverbon.

Tip 4: Teamwork

Tot slot: betrek ook je collega’s bij dit proces, je bent tenslotte een team! 

Tip 5: Training 'Menucalculatie en engineering'

Zelf aan de slag met je menucalculatie? Volg dan de training 'Menucalculatie en engineering' bij ZiN Inspiratielab. 

Sligro denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

Haal het beste uit jouw zaak met kerst

10 tips van experts voor kerst