• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Voorgerechten kerst

Begin je kerstdiner in stijl met een indrukwekkend voorgerecht. Ga voor spectaculaire hot stones of voor een klassieker met eigentijdse twist zoals vitello tonato of steak tartare. Of pak uit met een bijzondere tafelbereiding! 

Hot stones met eend

Spektakel aan tafel: strooi kruiden en specerijen op hot stones en laat je gasten er zelf een stukje vlees, vis of wild op braden. Zoals deze heerlijke eendenborst met linzen!

Recepten voorgerecht

Meer verrassende voorgerechten voor kerst? Van snel aan tafel en budgetproof tot écht culinair uitpakken: met deze recepten kun je alle kanten op.

Biet met krab en geitenkaas

Bij de feestdagen horen bijzondere gerechten. De smaakcombinatie van aardse biet met krab is al verrukkelijk. En door de geitenkaas te marmeren met zwarte knoflookpuree maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Uitpakken met zilte zeegroenten

Ga niet alleen voor verrassende smaken, pak ook uit met tafelbereidingen! Bijvoorbeeld met deze veganistische bouillon van zeewier met zilte groenten. Schenk de bouillon aan tafel uit over de zeegroenten voor extra beleving.

Zeebanaantjes
Bakje 75 gram
Zeekraal
Elenbaas

Zeekraal

Bakje 150 gram
Groentebouillon
Kleinste Soep Fabriek

Groentebouillon

Pot 40 cl

Klassiekers op tafel

Met een eigentijdse twist of imposante presentatie weet je zelfs met deze klassieke gerechten je gasten te verrassen.

steak tartare

Speel in op herkenning met klassieke bereidingen zoals een rouleaux van kalkoen, gekonfijte kwartelboutjes en rack.

vitello tonato

Wat goed is hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met producten van dichtbij. Vers en vol van smaak.

Garnalencocktail

Wat goed is hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met producten van dichtbij. Vers en vol van smaak.

Maak je kerstdiner compleet

Sligro biedt je alle inspiratie voor een compleet kerstdiner. Met onze tips en recepturen heb je in een handomdraai kerst voor elkaar. 

Wil je deze kerst eens gaan voor andere voorgerechtjes dan een garnalencocktail, een bladerdeeghapje, champignonsoep of carpaccio? Begin je kerstdiner in stijl en vul je kerstmenu met verrassende voorgerechten van Sligro. Pak kerst 2021 écht culinair uit, niet alleen met bijzondere recepten voor voorgerechten, maar bijvoorbeeld ook met een spectaculaire tafelbereiding. Wat dacht je van hot stones of veganistische bouillon van zeewier? Ook vind je tal van lekkere soep recepten, salade gerechten en andere recepten waarbij je zo aan tafel kunt schuiven. Wil je juist wel gaan voor klassieke gerechten, maar dan wel met een originele twist? Kijk dan eens bij Klassiekers op tafel. Sligro biedt je alle inspiratie voor een indrukwekkend voorgerecht deze kerst.