• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Thee soorten

Als we het over soorten hebben hebben we het dus over de type thee niet over smaken of namen. Je kan het vergelijken met witte, rosé of rode wijn.

Witte thee (minimaal geoxideerd)

Dit zijn de jonge frisse topjes aan het begin van het seizoen. Het moment van plukken van de witte is thee komt heel nauw. Pluk je te vroeg, dan is de smaak nog niet ontwikkeld en pluk je te laat dan is de thee te ver uitgeschoten en is het geen witte thee meer. Dit komt op een paar uren. Een spannend en mooi moment dus; het oogstjaar is weer begonnen!

Pure white tea
Pakje 25 zakjes x 1,5 gram
Pakje 16 stuks x 2 gram

Groen thee (niet geoxideerd)

Groene thee wordt groen geplukt en groen gedronken; eigenlijk de meest oorspronkelijke manier van thee drinken. Na het plukken voeg in de ochtend moeten de boeren snel naar de fabriek rijden zodat de thee niet kan verkleuren. In het merendeel van de gevallen wordt de thee in de fabriek direct verhit. Door de verdamping van het vocht in het blad kan de thee niet meer verkleuren.

Groene thee, FT
Alex Meijer
Groene thee, FT
6 pakjes x 10 zakjes x 2 gram
Groene thee
Lipton Professioneel
Groene thee
Pakje 25 zakjes x 1,6 gram
Matcha lattemix
Chai Company
Matcha lattemix
Zak 200 gram
Pakje 25 zakjes x 1,5 gram
Pakje 17 stuks x 1,8 gram

Oolong (gedeeltelijk geoxideerd)

Oolong is vrij onbekend in Europa maar in China en Taiwan een zeer populaire soort. Het proces van oolong maken is heel complex,met soms wel 40 verschillende handelingen. Oolong zit tussen groene en zwarte thee in en is gedeeltelijk geoxideerd. Ondanks de groene looks schenk je kokend water op oolong, anders ontvouwen de blaadjes niet en komt het bijzondere karakter niet naar voren. Een leuke theesoort voor je assortiment om je gasten dus mee te verrassen.

Pakje 25 zakjes x 3 gram
Zak 400 gram

Zwarte thee (geoxideerd)

Zwarte thee wordt groen geplukt. De blaadjes worden een hele nacht op een grote tafel met kleine gaatjes gelegd waar warme lucht door wordt geblazen. Dit maakt de blaadjes slap waarna rolmachines de cellen in de bladeren breken. De sappen die hierbij vrijkomen zorgen - zodra ze in contact komen met zuurstof - voor de oxidatie. Dit proces wordt gestopt door verhitting. De laatste stap is altijd uit sorteren om de formaten blaadjes bij elkaar uit te zoeken.

Earl grey
Lipton Professioneel
Earl grey
Pakje 25 zakjes x 2 gram
Pakje 20 stuks x 2 gram
Pakje 18 stuks x 2 gram
Doos 150 gram
Earl grey thee
Pak 200 gram
Doos 20 stuks x 1,75 gram

Thee kruiden

Kruid staat tussen haakjes. Waarom? Omdat we in Nederland gewend zijn geraakt alles thee te noemen. Voorbeelden daarvan zijn: munt thee, rooibosthee, kamillethee en ga zo maar door. Thee is een kruid maar niet alle kruiden zijn thee en daar zit hem het grote verschil. We noemen dit kruideninfusies. Waarom is het belangrijk om te weten? In thee zit cafeïne, in al die andere kruiden niet. Er zijn gasten die graag thee zonder cafeïne willen drinken, dit is niet mogelijk maar kruideninfusies zijn dan een perfect alternatief

Munt
Vitalicious
Munt
Zakje 75 gram
Zakje 80 gram
Bak 500 gram
Munt
Vitalicious
Munt
12 bussen x 75 gram