Asperges en zalm om te delen
Dinerplateau van asperges, romige puree, gebakken zalmfilet en hollandaisesaus met veel kruiden.
Inspiratie nodig? Onze culinair adviseurs koken ook graag in het seizoen. Zij geven volop suggesties waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren en variëren. Dát is koken in de lente. Vraag de culinair adviseur in jouw vestiging om advies op maat.
De lente biedt de beste asperges van koude grond. Vol van smaak. Een echt seizoensproduct dus, vers van het land. Het mooie: met asperges kun je in de keuken alle kanten op. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een aspergeplateau met zalm gedacht?
Dinerplateau van asperges, romige puree, gebakken zalmfilet en hollandaisesaus met veel kruiden.
Plaattaart van witte en groene asperges met gerookte zalm en mimosa van ei
Een ultiem stukje seizoensvlees met een opvallende eigen smaak en sublieme malsheid. Zuiglam is een ware delicatesse. Verkrijgbaar in vele uitsnijdmanieren: van zuiglamsrack tot zuiglamsbout. Tip: probeer eens lamsschouder van de BBQ.
Met Italiaanse kruiden en gedroogde abrikoosjes gevulde rouleau van zuiglam met een saus van gekonfijte knoflookteentjes.
Geitenlam is vol, romig en ietwat zoetig en mild van smaak. Enorm voedzaam. En op ontzettend veel verschillende manieren te bereiden: van van rosé geitenlamfilet op stokjes of een lamsbout bereid op de barbecue. Laat je inspireren!
Japanse snack van Hollands geitenlam met sesamolie en verschillende kleuren sesamzaad.
Stoof van geitenlam, abrikoos, pruimen, geroosterde amandelen en koriander. Een klassieke stoof uit het Midden-Oosten waarin geitenvlees uitstekend tot zijn recht komt.
Vanaf dinsdag 30 maart is de Oosterscheldekreeft weer volop verkrijgbaar. Een feest voor de fijnproever. Je kunt gaan voor een klassieke bereiding, maar er is meer mogelijk. Wat te denken van een tartelette met crème van doperwt?
Tartelette van oosterscheldekreeft met een crème van doperwt, ricotta, zilte groenten, basilicum, ricotta en een jus van geroosterd hennepzaad.