• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Alle culinaire trends

De wereld van Food & Beverages staat nooit stil. De trends volgen elkaar in rap tempo op. Soms zijn ze here to stay en soms is het een rage die je niet wilt missen. We nemen je mee in de wereld van culinaire trends. 

  • De Foodhall

    Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

  • Food Swaps

    We zijn ons er steeds meer van bewust dat we ons goed voelen als we goed eten. Met enkele eenvoudige aanpassingen in receptuur kan een gerecht ineens een stuk gezonder of beter voor de planeet zijn.

  • Gerookt en gegrild wild

    Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

  • Groen als nieuwe luxe

    Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist niemand vlees of vis.

  • Haute Friture

    De 'vette hap' is getransformeerd naar een duurzaam, ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Luxe ingrediënten, bij voorkeur van dichtbij en altijd verrassend gepresenteerd: met deze recepten tilt iedereen frituren naar een hoger niveau.

  • Insecten

    Insecten zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Ze zijn enorm duurzaam, maar nog niet heel populair in Nederland. TIjd om daar verandering in te brengen.

  • Kroketten en meer

    Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

  • Menu van de toekomst

    Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

  • New Food Cuisine

    Na generatie X (de patatgeneratie) kwam generatie Y (de smashed-avocadogeneratie of millennials) en nu is er sprake van generatie Z (de bowlgeneratie). Samen met de millennials maakt gen-Z in 2030 zo’n 75% van de beroepsbevolking uit. De impact die deze groep gaat maken is dus bijzonder groot, juist in de horeca. Tijd om zes populaire gen-Z foodtrends onder de loep te nemen.

  • Van waste naar wonder

    Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

Ook interessant

Hot topics