• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Next level IJS, IJS, IJS!

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer, hét seizoen voor heerlijke, culinaire verfrissingen. Nog verfrissender wordt het als je een nieuwe, creatieve twist aan ijs geeft. Laat je inspireren door deze zes next level ijssoorten met uiteenlopende, verrassende smaken.

Blog Next level IJS, IJS, IJS!

Tegenwoordig is ijs er in vele soorten en smaken en zelfs veganistisch (met minder CO2-uitstoot). Van roomijs tot granita en sorbetijs, met een zoete basis of juist wat hartiger, in ijs kun je al je creativiteit kwijt. Je leest er alles over in dit blog. 

Recepten

Laat je inspireren door deze zes next level ijssoorten met uiteenlopende, verrassende smaken.

Zeewier bij ijs

Pistache-ijs met noripoeder

Geroosterde pistachenoten worden gepureerd en vervolgens met melk, room, suiker en glucosestroop tot ijs gedraaid. Zelfgemaakt ziltig noripoeder geeft een verrassend smaakcontrast.

ijs van groenten

Zoeteaardappel-ijs met kletskoppen-crunch

IJs van groente is een interessant fenomeen, het prikkelt de zintuigen. Door zoete aardappels te gebruiken en te garneren met een crunch van kletskoppen, is dit ijs toch heel toegankelijk.

dropijs met specerijen

Roomijs van laurierdrop, kardemom en rozemarijn

Een heerlijk roomijs met een basis van heel pure laurierdrop, kardemom en een vleugje rozemarijn. Het geeft een bijzondere smaakrichting aan dit appetijtelijke ijs.

gerfermenteerd fruit

Granita van frambozen en gefermenteerde aardbei

De aardbeien in dit recept leveren een zoete, zoute en tegelijk wat zuurse smaak. Geef er je eigen smaak aan door te spelen met de hoeveelheid aardbeien en de toevoeging van siroop. 

deconstructed cocktail

Frozen pisco-sour

In het drankje Pisco Sour wordt rauw eiwit gebruikt voor een schuimlaagje. Bij deze deconstructed versie is er een zachte meringue van gemaakt. Het resultaat is een mooi spel tussen zuur ijs en zoete meringue.

veganistisch

Vegan chocoladeijs met kokosyoghurt

100% veganistisch pure-chocoladeijs met een sorbetbasis. Het wordt geserveerd met frisse vegan kokosyoghurt en geraspte koffiebonen als finishing touch.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist  niemand vlees of vis.

Culinaire trend

Menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

Culinaire trend

Minder food miles uit eigen land

Duurzaam idee: goed eten hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met de lekkerste ingrediënten uit eigen land en beperk je foodmiles! 

Culinaire trend

Van waste naar wonder

Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

Hot topics