• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Manon wil echt het verschil maken

Juist nu kan Manon doen waar haar hart sneller van gaat kloppen. Denken én handelen vanuit oplossingen door plug-and-play foodconcepten naar jou toe te brengen.

Het verhaal van Manon

Manon, Solutions manager bij Sligro, geeft ons een kijkje in haar wereld. Die van slim ondernemen bij Sligro, maar vooral die wereld die haar zo nauw aan het hart ligt. De horeca. Ze laat ons zien hoe ze jou een helpende hand kan bieden met bijvoorbeeld De Kleinste Keuken en hoe dat je écht verder brengt. Als ze dat in de praktijk ziet gebeuren, weet ze waar ze het allemaal voor doet. Daar wordt Manon écht blij van!

×

Met elkaar zorgen dat je meer uit je zaak haalt

Manon Selier, opgegroeid in een horecafamilie. Geen wonder dat het haar lukt om zich in te leven in de horecaondernemer. En dat komt in deze tijden maar al te goed van pas. We nemen je graag mee in het verhaal van Manon. Hoe Manon eraan kon bijdragen dat horecaondernemers in ons land na een soepele herstart met opgeheven hoofd naar de toekomst kunnen kijken.

 

“Op de afdeling Customer Solutions van Sligro ontwikkelen we ‘oplossingen’. Onder de paraplu 'Slim Ondernemen' lanceren we deze oplossingen die inspelen op ondernemersbehoeften; hapklare concepten die de horecaprofessional écht verder brengen. Veel van die oplossingen kunnen dé uitkomst zijn in deze bizarre tijden, én daarna. Juist omdat we met onze oplossingen manieren bieden om zaken eenvoudiger, goedkoper en/of transparanter te maken. Neem nou bijvoorbeeld een samenwerking die we hebben met Eneco. Zo helpen we de ondernemer om groene stroom in te kopen. 

Of wat dacht je van onze dienst om flexibel personeel in te kunnen zetten? Met One People Service kan dat! En wist je dat we zelfs een platform hebben ingericht waar de fastservicezaak zelf zijn eigen professionele POS-materiaal kan bestellen? We proberen met ons team alle takken van sport binnen de horeca onder de loep te nemen om te kijken waar we voor die ondernemers écht een helpende hand kunnen toereiken. Dat is waarom ik hier op mijn plek ben, om zoveel mogelijk horecaondernemers het leven makkelijker te maken. Écht een verschil maken. Als je er op die manier naar kijkt, dan voelt het niet als een relatie met een klant, maar als een team met een collega.

Waar ik echt apetrots op ben is De Kleinste Keuken. Met deze oplossing én een dosis horecaervaring, voelde ik in alles dat we dat grote verschil konden maken voor de ‘natte horeca’. Juist in deze tijd! Voor dát café dat normaal geen focus heeft op het serveren van lunches of uitgebreide borrelplanken. Er is juist nu een inhaalslag te maken is voor deze ondernemers. Zij zoeken naar manieren om hun gasten langer binnen te houden en nog een extra rondje te laten bestellen. Dat kan door snacks en barfood te serveren, waardoor ze ook meer aan drank besteden. Doorgaans heb je hier al snel extra handjes of opgeleid personeel voor nodig. De Kleinste Keuken maakt dat iédereen direct aan de slag kan. Een kleine mobiele keuken waarmee je in een handomdraai je gasten kunt verrassen met een heerlijke burger of een luxe bittergarnituur.

“Wat een kik! Als je ziet dat het écht werkt in zo’n zaak.”

Neem nou Gijs. Gijs heeft een prachtig proeflokaal midden in Venray. Normaal heeft hij er zijn handen vol aan zijn mensen te laten rennen met blaadjes vol met de mooiste bieren, whisky’s, gin en wijnen. Zo nu en dan een kaasplankje misschien, maar écht eten deden zijn gasten nog niet in zijn zaak. Wij wisten precies waar hij mee zat. Hoe kon hij zijn gasten langer laten plakken, meer bestellen en dus meer omzet per gast teweegbrengen? We gingen samen met Bouter — onze leverancier van professionele keukenapparatuur — en Gijs in gesprek. We konden lekker kort schakelen want we spraken dezelfde taal. Al snel was duidelijk dat een MerryChef precies was waar Gijs mee geholpen was. Wat dat is, een MerryChef? Ja, dat kun je eigenlijk beter vragen aan Carlo, van Bouter. De MerryChef is als het ware zijn kindje.

Gratis receptenboekje

Meer dan 30 recepten in één document gebundeld om eenvoudig je omzet te verhogen. Vraag hem gratis aan. Klein(st)e moeite, groots resultaat.

De MerryChef is een compacte high speed oven, frituur en grill ineen. Hij past achter iedere bar en is makkelijk te bedienen met slechts één druk op de knop. De recepten worden bij plaatsing voorgeprogrammeerd, waardoor je direct van start kunt. Voor die recepten en bijbehorende producten zijn mijn collega’s en ik dan weer verantwoordelijk. We hadden de MerryChef nog maar amper gelanceerd en daar was Gijs met zijn vraag. Hoe kan ik mijn gasten nu langer laten plakken? Het was de tijd dat er maar dertig personen in zijn zaak mochten zitten en de omzet dus achter begon te lopen. Twee weken later had Gijs een ware menukaart met bijzondere bites die een ware aanvulling zijn op al zijn bijzondere dranken. Inmiddels draait hij zijn hand er niet meer voor om zijn gasten lekker te laten genieten, op hun favoriete terras en inmiddels ook weer binnen. Mét heerlijk eten. De totaalbeleving in zijn proeflokaal is nu pas écht compleet. En dat zag hij ook meteen terug in zijn cijfers. En niet zo’n beetje ook!

Wat we samen met Gijs hebben neergezet, maakt mij net zo trots als Gijs zelf. Dit is waar we het voor doen. Hiervan maakt mijn hart een sprongetje. Om met elkaar te zorgen dat de mooiste branche die er is weer goed draait.”