• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Koken in de lente

Prachtige kleuren en heerlijke smaken uit eigen keuken: het lenteseizoen biedt volop inspiratie om met bekende en verrassende producten het seizoen volop te vieren, waarbij je de smaken van het voorjaar perfect combineert. Met producten zoals geitenlam, zuiglam en asperges zet je het pure lentegevoel op tafel.

Voor het beste culinaire advies

Inspiratie nodig? Onze culinair adviseurs koken ook graag in het seizoen. Zij geven volop suggesties waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren en variëren. Dát is koken in de lente. Vraag de culinair adviseur in jouw vestiging om advies op maat.

×

Zuiglam

Een ultiem stukje seizoensvlees met een opvallende eigen smaak en sublieme malsheid. Zuiglam is een ware delicatesse. Verkrijgbaar in vele uitsnijdmanieren: van zuiglamsrack tot zuiglamsbout. Tip: probeer eens de zuiglamkoteletjes met watermeloen van de BBQ.

Geitenlam

Geitenlam is vol, romig en ietwat zoetig en mild van smaak. Enorm voedzaam. En op ontzettend veel verschillende manieren te bereiden: van rosé geitenlamfilet op stokjes tot een lamsbout bereid op de barbecue. Laat je inspireren! 

Oosterscheldekreeft

Vanaf eind maart is de Oosterscheldekreeft weer volop verkrijgbaar. Een feest voor de fijnproever. Je kunt gaan voor een klassieke bereiding, maar er is meer mogelijk. Wat te denken van een tartelette met crème van doperwt? 

Lenterecepten

Sligro biedt volop inspiratie voor een heerlijk lentemenu. Pak uit met het lekkerste seizoensassortiment. 

Meer uit de lente

Lentebieren

Niets lekkerder dan goed bier op een zonnig terras. De volgende weizenbieren lenen zich perfect voor een borrel op een mooie lentedag. 

BBQ toppers

Een mooie voorjaarsdag sluit je fijn af met smakelijke gerechten van de barbecue. Met deze recepten zet je snel iets heerlijks op tafel.

Lentewijnen

De lente vier je met bijpassende dranken. Deze zonnige wijnen en bruisende bubbels geven elk moment een feestelijk tintje. Proost!