• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt

Fruitige whisky's

Houd je van fruitigheid zoals appels, peren, rood fruit, bloemen en heide, dan zoek je je favoriet in deze sector. Veel whisky’s uit de Speyside regio zitten in deze categorie.

Het verhaal: The Singleton of Dufftown 12 YO

Kenmerken

 • Neus: toegankelijk en rijk. Eerst domineren gepolijst hout en noten (geroosterde hazelnoot), daarna gestoofd fruit (gebakken appels), gedroogd fruit (zoete dadels) en zachte bruine suiker.
 • Smaak: zoetheid en knapperige noten maken eerst indruk, daarna is er een zachte, fruitige Speyside-rijkdom om van te genieten. Stevig, met een evenwichtige zoetheid. Bruine suiker en espressokoffie. Verwarmend en aangenaam. 
 • Afdronk: medium tot lang, elegant drogend en knapperig, aangevuld met een aangename, zoet-nootachtige afdronk.

Perfect serve: het beste puur geserveerd om te genieten van de volle, rijke fruit- en vanilletonen, maar past daarom ook goed in en smaakvolle cocktail of longdrink.

De Singleton of Dufftown wordt gedistilleerd in de Dufftown-distilleerderij in Speyside, het hart van de maltwhiskyproductie in Schotland. Whisky wordt sinds 1896 in de distilleerderij gedistilleerd en van fermentatie tot distillatie doen ze hun uiterste best om ervoor te zorgen dat elke druppel whisky van de hoogste kwaliteit is. De Singleton of Dufftown heeft een aroma van geroosterde noten met rijk fruit, met hints van zwarte bessen, bruine suiker en koffie in de mond - voordat een elegant drogende en knapperige afdronk ontstaat. De Singleton of Dufftown 12 Year Old heeft het smaakprofiel voor nieuwe drinkers van malt whisky dankzij de zachte, rijke, toegankelijke smaak.

Het verhaal: Johnnie Walker Red Label

Kenmerken

 • Neus: Frisse citrusfruitigheid, hintje van rook.
 • Smaak: Fruitige smaken naast tonen van zwarte peper en kaneel.
 • Afdronk: Een lange, aanhoudende rokerige afdronk.

Perfect serve: Johnnie Walker Red Label drink je het beste in de mix in een highball met een frisdrank: bijvoorbeeld appelsap, cola of ginger ale.

Johnnie Walker Red Label is 's werelds bestverkochte Scotch Whisky. En dat zegt eigenlijk al genoeg. Hoewel puur ook te drinken is Johnnie Walker Red Label gemaakt om te mixen, zowel in opwindende cocktails als met je favoriete vrienden. Red label brengt whisky's samen die speciaal zijn gekozen vanwege hun gedurfde, levendige smaken die elke mix een vurige kick zullen geven.

Het verhaal: Dalwhinnie 15 YO

Kenmerken

 • Neus: een grote, fruitige, droge en zeer aromatische neus met hints van heide en turf.
 • Smaak: soepele, zachte en aanhoudende smaak van heide-honingzoetheid en vanille, gevolgd door diepere citrusfruitaroma's en hints van gemout brood.
 • Afdronk: lange, aanhoudende, verrassend intense afdronk die zoet begint en dan plaats maakt voor rook, turf en mout.

Perfect serve: Dalwhinnie 15 YO geeft zijn volle honingzoetheid vrij wanneer het gekoeld of met ijs wordt geserveerd.

Zachte aromatische heide en honingzoetheid, Dalwhinnie 15 Year Old is een zuivere, fruitige Scotch die een perfecte kennismaking biedt met de geneugten van single malt whisky. Dalwhinnie is de hoogst gelegen en koudste distilleerderij van Schotland en werd opgericht aan het einde van de 19e eeuw. Dalwhinnie Scotch is de enige Highland-whisky die een combinatie biedt van schone en gemakkelijk drinkbare, moutzoete smaken met een zachte en rokerige warmte. Het is het perfecte cadeau voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een soepele en een heerlijk plezierige single malt.

Ontdek meer onze fruitige whisky's