Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Laurierblad van Verstegen & Cheddar cheese sauce van Santa Maria

 • Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt

Rokerige whisky's

Rokerige whisky’s zijn vaak intens en vol van smaak van bijvoorbeeld turf, rook en peper, veelal afkomstig van de Schotse eilanden. 

Het verhaal: Lagavulin 8 YO

Kenmerken

 • Neus: onmiddellijk vrij zacht met zuivere, frisse tonen, hints van melkchocolade en citroen en vervolgens ontwikkelende geurige theegeurige rook naast maritieme aroma's, met subtiele ontbijtgranen. 
 • Smaak: Een rustgevende lichte textuur, met een magnifiek volle Lagavulin-smaak die op de een of andere manier zelfs groter is dan je verwacht; zoet, rokerig en verwarmend, met een groeiende, rokerige scherpte, daarna droog, met meer rook en verwarmend.
 • Afdronk: Lief, schoon, zeer lang en rokerig. Soepel, subtiele rook omhult de chocoladetannines, waardoor een laat drogende noot achterblijft die na verloop van tijd naar voren komt.

Perfect serve: Lagavulin 8 YO drink je het beste puur, met een klein scheutje water of met een ijsblokje.

De lagavulin 8 YO is single malt whisky uitgebracht ter herdenking van de 200ste verjaardag van de oprichting van de Lagavulin-distilleerderij in 1816 op het eiland Islay. Een ode aan de mensen en ambachten die Lagavulin de afgelopen twee eeuwen groot hebben gemaakt. Met een lichte body die aangenaam olieachtig wordt, pronkt de smaak van Lagavulin 8-Year-Old met een magnifiek volle Lagavulin-smaak die op de een of andere manier zelfs groter is dan je verwacht. 

Het verhaal: Johnnie Walker Black Label 12 YO

Kenmerken

 • Neus: de warmte van karamel en kruiden gecombineerd met de frisse rokerigheid van fruit rond een kampvuur.
 • Smaak: zoete en toegeeflijke karamel en toffees, gecombineerd met verkoold tropisch fruit.
 • Afdronk: rijpe appels en sinaasappels, gevolgd door een ronde rokerigheid die je bijblijft na de laatste slok.

Perfect serve: Johnnie Walker drink je puur, of ‘on the rocks’, maar leent zich door zijn rokigheid ook uitstekend in een Highball met bijvoorbeeld Ginger Ale.

Johnnie Walker Black Label is een van de ware iconen van het leven en geniet een hele grote wereldwijde bekendheid met zijn schuine etiket en vierkanten fles. Een meesterlijke blended whisky van single malt en grain whisky's uit geheel Schotland die minimaal 12 jaar gerijpt zijn. Het resultaat is een tijdloze, constante klassieker met diepte en balans in smaak.

Het verhaal: Caol Ila 12 YO

Kenmerken

 • Neus: ingetogen, citroenachtige fruitigheid; een vleugje badolie en mondwater. Een frisse en smakelijke neus, met weinig of geen spoor van rook. 
 • Smaak: zoet begin, aangename, lichte rokerigheid en een glad mondgevoel; Een complexe balans van primaire smaken.
 • Afdronk: Zoete rokerigheid in de aanhoudende, lichtzure afdronk.

Perfect serve: drink Caol Ila puur, met een scheutje water of met een ijsblokje.

Uitgesproken als "Cull Eela". Het is de oud Gaelische naam voor de Sound of Islay, die het eiland scheidt van de rest van Schotland. Hoe je het ook wil uitspreken, de fijne, rokerige whisky is gedistilleerd door generaties eilandbewoners en is het ontdekken zeker waard. Caol Ila is de ultieme Islay-malt en wordt door experts beschouwd als de perfecte instap in de wereld van geturfde maltwhisky's en een referentie voor kenners van Islay Single Malt Scotch Whisky over de hele wereld. Fris, zoet fruitig, rokerig maat zacht van smaak met een delicaat evenwicht van smaken.

Ontdek meer onze rokerige whisky's