• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Haal meer uit wijnen

Sligro heeft betaalbare wijnen voor elke gelegenheid en uit alle wijnregio's. Of het nu gaat om wijn als relatiegeschenk, een bedrijfsborrel of de wijnkaart van jouw horeca-zaak. Onze wijnspecialisten helpen je met hun kennis van zaken en passie voor het vak bij het kiezen van de perfecte rode wijn, witte wijn, rosé, mousserende of dessertwijn. Niet voor niets hebben veel toprestaurants wijnen uit ons assortiment op de wijnkaart staan.

Wijnlanden

Van de klassieke wijnen uit de beroemde wijnstreken tot de lekkerste wijnen uit de nieuwe wijnwereld. Sligro is altijd op zoek naar de beste wijnen kenmerkend voor land en streek. We bezoeken de wijngaarden en proeven en importeren onze wijnen zelf. Daar profiteer jij als klant optimaal van.

Exclusieve wijnmerken

Je vindt bij Sligro exclusieve importen uit de hele wereld. Wat dacht je van Gérard Bertrand uit de Languedoc of Luis Felipe Edwards uit Chili? Dankzij onze Horeca Wijnselectie bieden we een compleet wijnaanbod exclusief voor foodprofessionals. Zo haal jij meer uit jouw wijnkaart.

Wijnsoorten

Elke soort wijn, of het nu wit, rood of rosé is, heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. De variatie is enorm en elke wijn heeft zijn eigen verhaal. Zoek je een specifieke wijn met een bijzonder verhaal? Onze wijnadviseurs staan klaar om jou te helpen met passend advies. Ook als het gaat om wijn als relatiegeschenk of in het kerstpakket.

Wijn voor ieder moment

Sligro heeft wijn voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om een relatiegeschenk, bedrijfsborrel of op de wijnkaart, onze wijnadviseurs staan klaar om jou te helpen met passend advies. Want bij Sligro vind je uitsluitend kwaliteit. Toprestaurants hebben wijnen uit ons assortiment op de wijnkaart staan. Dat is niet zomaar: wij kopen pas wijn als we zelf de wijngaard hebben bezocht en de wijenn hebben geproefd. Daarom vind je bij Sligro topwijnen voor iedere gelegenheid en voor ieder budget.

Wijn van topkwaliteit voor de juiste prijs 

Op het gebied van wijn is Sligro letterlijk van alle markten thuis. We hebben een assortiment van bijna 1.000 wijnen afkomstig uit alle delen van de wereld. Onze wijninkopers zijn altijd op zoek naar de beste wijnen die kenmerkend voor de streek én betaalbaar zijn. Een hele klus, want de wijnwereld is zeer gevarieerd en complex. Uit ons ruime aanbod blijkt dat wij steeds weer succesvol zijn om een optimale prijs-kwaliteitverhouding te garanderen.

Wijn die bij jou en je zaak past 

Houd je van elegant, stoer, robuust, krachtig, verleidelijk, sappig, verfijnd, intens, harmonieus, toegankelijk, een frisse afdronk of complexe aroma’s? Benieuwd welke wijn bij jou en jouw bedrijf past? Ontdek het bij Sligro! Op de wijnafdeling van elke Sligro-vestiging staan vinologen en sommeliers voor jou klaar om je wegwijs te maken in de boeiende wijnwereld.

Feestwijnen

Een feest is geen feest zonder goede wijn. Kies voor smaken die herkenbaar zijn, toegankelijk en niet te zwaar. Je gasten houden niet van verrassingen. Ze willen zich bezighouden met elkaar en niet met de wijn. Als witte wijn serveer je een Chardonnay of Sauvignon Blanc. Als rood kies je voor een Merlot. Ga uit van een verhouding wit-rood van 75-25%. Reken vijf glazen per fles. O ja, en een fles met schroefdop is altijd gemakkelijker.

Bouchard Aîné & Fils
Chardonnay
Fles 75 cl
Villa Luisa
Pinot Grigio
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Corte Giara
Valpolicella
Fles 75 cl

Alles over mousserend wijnen

×

Iedere dag is een feest, dus bubbels kunnen altijd. Kies je voor champagne, neem dan eens wat anders dan de bekende merken. Wat dacht je van Thiénot? Naamgever is Alain Thiénot, een makelaar in wijnen. Hij begon in 1985 zijn eigen champagnemerk uit onvrede met de smaak van de champagne waarvoor hij de druiven leverde. Zoek je een alternatief voor champagne? Kies dan voor cava. Dat wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne.

Fles 75 cl
Fles 75 cl
Segura Viudas
Brut
Fles 75 cl

De wijnautoriteit

Sligro is al jaren de autoriteit op wijngebied. We leveren aan bedrijven, ondernemers en horeca. Toprestaurants hebben wijnen uit ons assortiment op de wijnkaart staan. Dat is niet zomaar: wij kopen pas wijn als we zelf de wijngaard hebben bezocht en de wijn hebben geproefd. Zoek je een specifieke wijn? Onze wijnadviseurs staan klaar om jou te helpen met passend advies. Ook als het gaat om wijn als relatiegeschenk of in het Kerstpakket.

Wijntools

Genieten van wijn kan niet zonder de juiste tools. Het begint al bij het openen van de fles. Dat doe je met een goed kelnersmes. Vergeet het servet niet, waarmee je de fles droog en stofvrij maakt. Een wijnkoeler is handig om je witte wijn ook buiten de koelkast op temperatuur te houden. Het beste voor de temperatuur is om je wijn in de kelder te bewaren. Als je die niet hebt, kun je kiezen voor een klimaatkast.

Expert Collection

The Experts Collection van Royal Leerdam bestaat uit vijf glazen met unieke designs. Ieder glas draagt door zijn ontwerp bij aan de ultieme smaakbeleving van de wijn. De glazen uit The Experts Collection hebben een bijzondere, smalle kelk en zorgen dankzij hun fijne mondrand voor ultiem drinkcomfort.

Decanteerkannen

Decanteren én op temperatuur houden? Dat kan met de speciale steen van Royal Leerdam. Hierop passen twee decanteerkannen. Karaf Homme heeft een brede vorm voor veel zuurstof. Voor sterke wijnen met houtrijping, zoals Chardonnay, Grenache en Syrah. Femme laat minder zuurstof toe. Voor complexe, jonge wijnen. Zoals: Malbec, Carmenere en Merlot.

Coravin

Een wijnfles ontkurken? Dat is helemaal niet meer nodig. Met het wijnsysteem van Coravin steek je een holle naald in de kurk, en je kunt schenken. Argongas houdt het zuurstof buiten en voorkomt zo verzuring van de wijn. Als je klaar bent, sluit je de kruk weer. Zo blijft de geopende wijn jaren langer houdbaar.

Champagnesabel

Champagne sabreren is de spectaculairste manier om een champagnefles te openen. Je hebt hier een speciale Champagnesabel voor nodig. Je verwijdert eerst het kooitje en folie van de hals. Daarna sla je met lange, soepele slagbeweging over de champagnefles de hals met de kurk er nog in van de champagnefles. Houd de sabel hierbij in een hoek van 45°.