• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Wijnlanden

Sligro presenteert het hele jaar door een uniek en afwisselend assortiment wijnen met de beste soorten wijn vanuit de hele wereld. Van de klassieke wijnsoorten afkomstig uit de beroemde wijnstreken tot de lekkerste wijnen uit de nieuwe wijnwereld.

Onze inkopers reizen de hele wereld over op zoek naar de beste wijnen: kenmerkend voor land en streek, én betaalbaar. Wij importeren onze wijnen zelf. Hiermee schakelen wij de kostenverhogende tussenhandel uit. En daar profiteer jij als klant optimaal van.

 

Argentinië

Argentinië kent een rijke wijnhistorie met Spaanse, Franse en Italiaanse invloeden. De provincie Mendoza is de grootste wijnstreek van het land en staat garant voor ruim twee derde van de totale Argentijnse wijnproductie. Argentijnse wijnen sluiten goed aan bij de nationale eetgewoonten waar vlees en pasta’s op tafel komen.

Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het wijnland bij uitstek met een wijncultuur die terugvoert tot zes eeuwen voor Christus. De rode en zoete wijnen uit Bordeaux zijn wereldberoemd. Dat er ook verrassend mooie droge witte wijnen worden gemaakt, is minder bekend. Franse wijnen: genuttigd vanaf de lunch tot in de late uurtjes.

Italië

Italië telt met ruim 300 soorten de meeste inheemse druivenrassen ter wereld. Mede daardoor onderscheiden de Italiaanse wijngebieden zich van elkaar, én verklaart de enorme diversiteit die het land aan soorten wijn biedt. Italiaanse wijnen en de nationale gerechten zoals pasta, pizza en risotto horen onlosmakelijk bij elkaar.

Spanje

Rioja is de grootste, belangrijkste en bekendste wijnstreek in het noordoosten van het land. Maar ook de Spaanse wijngebieden ten noorden van Madrid genieten steeds meer populariteit. Ze belichamen het nieuwe Spanje met de focus op fruit, elegantie en frisheid. Spanjaarden drinken bij elke warme maaltijd wijn: zowel thuis als in het restaurant.

Zuid-Afrika

Hoewel velen Zuid-Afrika als nieuw wijnland bestempelen, kent dit land een lange, rijke wijntraditie. Het waren midden zeventiende eeuw de Nederlanders die de wijnbouw met de aanplant van de eerste druivenstokken in Zuid-Afrika introduceerden. Zuid-Afrikaanse wijnen passen goed bij Nederlandse gerechten en bij allerlei gerechten uit de wereldkeuken.