• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, bereidingen, recepten & meer

Hert

Herten leven in roedels en houden zich het liefst op in grote, dichte bossen en dichtbegroeide moerassen. Het hert is al sinds de prehistorie het meest bejaagde wild ter wereld. Het vlees is gezond en het hert kan van kop tot staart gebruikt worden. Gebakken, gestoofd of gekookt: met hert serveer je een prachtig stuk wild, met een subtiele wildsmaak en een mooie structuur. 

Combineert goed met o.a.:
Pompoen - salie - jeneverbes

Jachtseizoen: 
1 augustus t/m 15 februari
(Nieuw-zeelands hert: jaarrond verkrijgbaar)

Highlights uit het hert assortiment

Achterbout

Van het hert zijn de bouten samen met de rug het meest geschikt voor culinair exclusief gebruik. Dit magere stuk vlees is nog geheel naar eigen inzicht op smaak te brengen en te bereiden. Uit de achterbout snijden we de technische delen.

Hertenbiefstuk

De hertenbiefstuk wordt door onze poeliers uitgesneden van de achterbout van het hert. Dit deel van het hert is traditiegetrouw zeer populair in de Nederlandse keuken. Hert vraagt om wat meer uitgesproken smaken: sauzen van mosterd of peper.

Hertenrug

De hertenrug is een stuk kwaliteitsvlees met een authentieke wildsmaak. Het kan in zijn geheel gebraden worden in de oven of versneden worden in een zadelstuk of koteletten. Hertenrugfilet wordt gesneden uit de rug.

Technische delen

De vier ontvliesde delen van de achterbout vragen een korte bereidingstijd. Perfect om in het geheel te bereiden of biefstukken van snijden. Benieuwd hoe je technische delen het beste kunt ontvliezen?

Hertenvlees recepten

Hert uit Nieuw-Zeeland

Cervena hertenvlees is afkomstig van de Silver Fern Farms, de grootste producent van Nieuw-Zeeland. Dit hertenvlees staat voor superzacht, eerste kwaliteit vlees geproduceerd volgens exacte specificaties.

Om het welzijn van de dieren te garanderen wordt er gewerkt volgens het Animal Welfare protocol. Hierdoor ben je verzekerd van een diervriendelijk, veilig en verrukkelijk stukje vlees op je bord.

Combineert goed met o.a.:
Pompoen – salie – jeneverbes

Jachtseizoen:
Jaarrond beschikbaar

Verkrijgbaar assortiment:

  • Hertencarpaccio
  • Frenched racks
  • Rugfilet
  • Haas
×

Hertenvlees assortiment