• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een Sligro in de buurt

Hert

Ons hert komt uit 3 verschillende landen:

 1. Nederland-Duitsland
 2. Oostenrijk
 3. Nieuw-Zeeland

Nederland-Duitsland

Ruig is al jaren zeer actief in het jachtwild. In de loop der jaren zijn dan ook vele directe en nauwe contacten met diverse jagers in Nederland en wild verzamelpunten in Europa opgebouwd. Door deze nauwe banden kunnen we een uitstekende kwaliteit garanderen.

Waar de Europese grenzen op economisch gebied vervagen, verdwijnen ook heel langzaam de grenzen van de leefomgeving van wild in Europa. Bij Ruig komt heel veel wild komt uit het Oosten en Noordoosten van Nederland, maar ook de natuur net over de grens in het Westen van Duitsland is een prima bron voor de damhert. Over het algemeen zijn dit relatief kleine herten met wat vetter vlees.

Verkrijgbare delen
Bout, rug, bout delen, biefstuk en stoofvlees

Oostenrijk

Uit Oostenrijk importeren we voornamelijk edelhert. Verreweg het meeste wild leeft hier in de Steiermark. Deze regio bevindt zich in het Zuidoosten van Oostenrijk richting de Sloveense grens. Hier leven de herten volop in de vrije natuur met voldoende ruimte. Het klimmen in de bergen, de frisse lucht en de diversiteit aan voeding zijn de bron voor een perfect stukje echt wild. Edelherten kunnen wel tot 250 kilo zwaar worden. Een prachtig stuk ‘edel’ wild, het heeft een subtiele wildsmaak en een mooie structuur.

Een belangrijke stelregel bij Ruig is dat het wild van zo dichtbij als mogelijk komt, maar zo ver weg als noodzakelijk. De leefomgeving voor groot wild is nu eenmaal heel erg uitgebreid in de Alpen.

Verkrijgbare delen
Bout, rug, bout delen, biefstuk

Nieuw-Zeeland

Ons hertenvlees is afkomstig van de Silver Fern Farms en het gehele jaar te verkrijgen! Silver Fern Farms produceert hertenvlees op 5 specifieke productievestigingen door heel Nieuw-Zeeland zowel vers als diepvries. Silver Fern Farms hertenvlees staat voor malse, eerste kwaliteit delen geproduceerd volgens exacte specificaties, wat resulteert in constante kwaliteit van het product.

Verkrijgbaar assortiment

 • Technische delen: de 4 ontvliesde delen van de achterbout (rump, spierstuk, bovenbil en platte bil) van het Nieuw-Zeelands hert vragen voor een korte bereidingstijd. Het vlees is mager, mals en heerlijk van smaak.
 • Frenched racks: met een superieure smaak en malsheid, biedt het Nieuw-Zeelands grasgevoerde hert gezond en eenvoudig te bereiden vlees. De 10 rib Frenched Rack geeft spectaculaire presentaties voor de moderne chef.
 • Haas: de haas heeft een natuurlijke fijne textuur met een volle smaak. Door de fijne draag is de haas heerlijk mals. Perfect voorkorte bereidingen.
 • Rugfilet me haas: Rugfilet is mager en altijd mals. Daarom is dit rode vlees een gezonde keuze. Door het vlies behoudt het vlees de natuurlijke sappen tijdens het bereiden.

De 5 voordelen van Nieuw-Zeelands hertenvlees

 1. Het hele jaar door verkrijgbaar
 2. Duurzaam
 3. Korte bereidingstijden
 4. De mogelijkheden zijn legio
 5. Het is gezond