• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Outdoor cooking

Denk je aan outdoor cooking dan denk je aan barbecue! Met de lekkere barbecuerecepten van Sligro verras je met de heerlijkste gerechten. Van mooie smaaksensaties tot de alltime favourites met een twist. Laat je inspireren!

Churrasco van Iberico Secreto

Churrasco is de Portugese en Spaanse benaming voor het grillen van vlees boven een open vuur. Het is een eeuwenoude traditie uit Zuid-Brazilië, dicht bij de grens met Argentinië. De bewoners van deze regio worden door andere Brazilianen steevast gaúchos genoemd, naar de Argentijnse cowboys van de pampa’s. Een mooi stuk vlees is ontzettend smaakvol van de barbecue. Neem de Iberico Secreto en rijg deze aan het zwaard en marineer met chimmichurri. Uniek én met het zwaard een echte eyecatcher voor je gasten!

Per stuk
BBQ rub beefalicious
Smokey Goodness
BBQ rub beefalicious
Potje 200 gram
Crianza
Finca Sobreno
Crianza
Fles 75 cl
Blond
Duvel
Blond
12 flesjes x 33 cl
Fles 75 cl
Trappist
Rochefort
Trappist
8 flesjes x 33 cl

Stoer vlees

Denk je aan stoer, dan denk je aan mooie stukken vlees. Denk daarbij eens verder dan ribeye, kalkoen of een ribroast. Ook met  picanha, côte à l'os of reedij zet je een showstuk op tafel. Langzaam gegaard in de oven of op de barbecue op lage temperatuur voor de ultieme smaak. Stoer en robuust gepaard laten gaan met chique? Trancheer het vlees dan aan tafel.

Barbecue technieken

De barbecuetechniek bepaalt de kwaliteit. Grillmaster Marc van Herk vertelt je alle barbecuegeheimen in zes tutorials. Ontdek hoe je de barbecue gemakkelijk en snel aansteekt. Leer hoe je nauwkeurig de kerntemperatuur van grote delen bepaalt voor het meest malse resultaat, en hoe je de temperatuur van je barbecue zo nauwkeurig mogelijk controleert. Maak vlees en vis nog spannender door te roken. Varieer met direct en indirect en zie wat dit met je product doet. En ga als een pro aan de slag met slow cooking op je barbecue. 

×

warm & koud roken

Vis, vlees of groente kun je warm of koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. Marc van Herk, pitmaster van BBQ-team Wild Hogs, laat zien hoe je zalm koud en warm kan roken op de barbecue.

×

Cavemanstyle

"Vlees zoals vlees bedoeld is, echt met houtsmaak." Marc van Herk, pitmaster van BBQ-team Wild Hogs laat zien hoe je biefstuk Caveman style, ofwel op de kolen, kan klaarmaken op de barbecue.

×

direct & indirect grillen

Er zijn talrijke  mogelijkheden om heerlijke stukken vlees, vis of groenten te grillen op de barbecue. Marc van Herk, pitmaster van BBQ-team Wild Hogs, laat je in deze tutorial zien hoe je direct en indirect kan grillen op de barbecue.

Outdoor cooking

Of je nu een beginnende chef bent of een ware professional op de barbecue: ga aan de slag met deze barbecuegerechten en je gooit hoge ogen.

VEGGIE BBQ

Verras je gasten deze zomer met heerlijke groente- en fruitgerechten van de barbecue. 

Maak je zomerbarbecue compleet

Maak je zomerbarbecue compleet met bijpassende dranken. Echt uitpakken? Start met wat lekkere borrelhapjes voordat je de barbecue aansteekt. En heb je al over een goede afsluiter nagedacht? Bekijk onze zomerse ijstoetjes.