Parels uit de Noordzee

Mooie vis uit Nederlandse wateren

De voordelen:

#1 Vis uit eigen wateren is verrukkelijk vers
#2 Onderscheid je met topkwaliteit vaderlandse vis
#3 Mooie selectie van bijzondere visproducten uit Nederlandse wateren
#4 Voor iedere gast een passende vis
#5 Serveer Nederlandse vis uit het seizoen: optimale smaak en interessant qua prijs

Vis uit eigen wateren is verrukkelijk vers

Er wordt gezegd dat vis die van ver komt lekker is. Dit geldt gelukkig niet alleen voor vis die van ver komt, maar ook voor onze vaderlandse vis. Hoe dichterbij gevangen, hoe verser. En dus: hoe smakelijker! We geven je ins en outs over vis uit Hollandse wateren van topkwaliteit. Achtergronden, interessante weetjes en bereidingswijzen waarbij de pure smaken het beste tot hun recht komen.

Haal de beste smaak naar boven

Kies voor stomen als je vis puur wilt houden. De vis komt zo niet in aanraking met vloeistof, waardoor het eigen aroma goed bewaard blijft. Deze kooktechniek is onder andere geschikt voor poon, makreel of langoustine. Door te pocheren behoudt je de structuur van de vis, bijvoorbeeld met rog, die gelijktmatig oprolt. Bovendien kan je met het pocheervocht allerlei smaken overdragen aan de vis. Het stoven van vis zorgt voor een smeuïge vis. De stevige, vettere vissoorten, zoals harder, makreel, rode mul en poon zijn zeer goed te grillen. De binnenkant van de vis blijft dan lekker sappig.

Meer over onze vis

Selectie vis van Hollandse bodem

In het Zeeuwse Yerseke ligt een van de grootste schaal- en schelpdieren producten in Europa: Prins en Dingemanse. Opgericht in 1880, behoort dit bedrijf tot de pioniers van de Nederlandse schelpdierkweek. Ze zijn de uitvinder van het onder beschermende atmosfeer verpakken van schelpdieren. Hierdoor blijven schaaldieren zeevers tot op moment van consumptie. Prins en Dingemanse heeft parels uit de Noordzee in hun assortiment. Naast Prins en Dingemanse, hebben we ook een aantal mooie producten van andere leveranciers geselecteerd. Waaronder van onze eigen verspartner Smit Vis.

Scheermessen

Scheermessen

MSC
Art.nr. 467105

Kokkels

Kokkels

Groot, MSC
Art.nr. 336265

Alikruiken

Alikruiken

Middel
Art.nr. 003848

Zeeuwse oesters

Zeeuwse oesters

No. 3
Art. nr. 882821

Rogvleugel

Rogvleugel

Heel, gevild
Art. nr. 004428

Noordzeekrab

Noordzeekrab


Art. nr. 005656

Makreel

Makreel

Heel, Nederland
Art. nr. 197255

Schelvisfilet

Schelvisfilet

Met vel
Art. nr. 4503

Rode poon

Rode poon

2, 300-500 gram p.s.
Art. nr. 4459

Kabeljauw

Kabeljauw

3, heel, 2-4 kilo p.s.

Rode mul

Rode mul

2, heel
Art. nr. 4471

Tong

Tong

Heel met vel
Art. nr. 1583

Tarbot

Tarbot

1-2 kilo
Art. nr. 4573

Schol

Schol

Panklaar MSC
Art. nr. 2788

Scholfilet

Scholfilet

MSC
Art. nr. 3126

Harder

Harder

Heel
Art. nr. 2457

Pieterman

Pieterman

Heel
Art. nr. 2533

Zeebaars

Zeebaars

Wild
Art. nr. 5136

Wijting

Wijting

Heel
Art. nr. 5025

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen

Premium gepeld
Art. nr. 679032

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen