Barbecue technieken

De barbecuetechniek bepaalt de kwaliteit. Grillmaster Marc van Herk vertelt je alle barbecuegeheimen in zes tutorials. Ontdek hoe je de barbecue gemakkelijk en snel aansteekt. Leer hoe je nauwkeurig de kerntemperatuur van grote delen bepaalt voor het meest malse resultaat, en hoe je de temperatuur van je barbecue zo nauwkeurig mogelijk controleert. Maak vlees en vis nog spannender door te roken. Varieer met direct en indirect en zie wat dit met je product doet. En ga als een pro aan de slag met slow cooking op je barbecue.

Alles over kolen

Alles over kolen


Er bestaan meerdere manieren waarop je je barbecue kunt aansteken. En je hebt ook nog de keuze tussen wat je aansteekt: ga je voor houtskool of briketten? Elke keuze die je maakt werkt door in de smaak en structuur van wat je bereidt.

Assortiment

Echt Professional Houtskool
zak 10 kilo
Art. nr. 089213

Black ranch houtskool
Zak 15 kilo
Art. nr. 075233

Bastard oneminute lighter
Per stuk
Art. nr. 928732

Bonfire barbecue starter

Bonfire barbecue starter
Per stuk
Art. nr. 087258

Samba houtwol
Per stuk
Art. nr. 019379

Echt aanmaak houtwol
Doos 32 stuks
Art. nr. 089215

Temperatuur regelen


De temperatuur waarop je barbecuet is afhankelijk van verschillende factoren. Met een kamado bepaal je het meest nauwkeurig de temperatuur, doordat je de volledige controle hebt over de zuurstoftoevoer en de rook die er kan ontsnappen via de margrietschijf.

Assortiment

Yakiniku Grill keramisch 16 inch
Per stuk
Art. nr. 059692

Bonfire premium BBQ
Per stuk
Art. nr. 890549

Grill Guru bluetooth thermometer

Grill Guru bluetooth thermometer
Per stuk
Art. nr. 119267

Direct & indirect grillen


Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.

Assortiment

Yakiniku hitteschild

Yakiniku hitteschild
Per stuk
Art. nr. 059682

Natuurvlees Runder rib eye aan het stuk, BL2
Per kilo
Art. nr. 085621

O'Sullivan John Stone Dry aged runder staartstuk/picanha
Per kilo
Art. nr. 007905

Warm & koud roken


Roken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral ook door de vele mogelijkheden. Zo kun je vis, vlees of groenten warm óf koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. En elke techniek heeft zo zijn eigen tools en houtsoorten. De houtsoort bepaalt ook voor een groot deel de smaak. Bekijk de tips voor warm en koud roken.

Assortiment

Bonfire BBQ smokerbox RVS
Per stuk
Art. nr. 774329

O'Sullivan John Stone Dry aged runder staartstuk/picanha

Bonfire rookchips Whiskey
Zak 360 gram
Art. nr. 139472

Natuurvlees Runder rib eye aan het stuk, BL2

Bradley smoker digital 4 rack
Per stuk
Art. nr. 043856

Kaldenberg Grain-fed runder bavette Noord Amerika

Bradley smoker aromabisquetten
Doos 48 stuks
Art. nr. 043861

Kaldenberg Grain-fed runder sukade gesplitst Noord Amerika

Grill fanatics cold smoke generator
Per stuk
Art. nr. 090689

BonFire rookplank

BonFire rookplank
Pak 2 stuks
Art. nr. 116410

Low & Slow


Low & slow is koken op lagere temperaturen. Ideaal om grotere stukken vlees langzaam te garen, soms wel een hele dag. Met low & slow onderscheid je je pas echt culinair met de barbecue. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een ribeye roast. Controleer nauwkeurig de kerntemperatuur en serveer het perfecte stuk vlees.

Assortiment

Bastard core thermometer

Bastard core thermometer
Per stuk
Art. nr. 116682

BonFire Premium BBQ zwart 57 cm

Kaldenberg Grain-fed runder sukade gesplitst Noord Amerika
Per kilo
Art. nr. 004485

Ruig Ree achterbout
Per kilo
Art. nr. 004071

Caveman style


Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.

Assortiment

BonFire Houtskoolhouders

BonFire Premium kip brander rek
Per stuk
Art. nr. 087282

Echt houtskool professional

Echt houtskool professional
Zak 10 kilo
Art. nr. 089213

O'Sullivan Black Angus runder staartstuk/picanha
Per kilo
Art. nr. 004133

Meer zomerhelden

Barbecue toppers

Barbecue toppers

Barbecuegerechten als hamburgers en hotdogs kent iedereen, maar giet je eenvoudig in een nieuw jasje. Kies voor nieuwe bereidingen, professionele producten en bijzondere smaken. Herkenbaar én toch verrassend voor je gasten.

Lees meer
Bonfire Barbecue vuurkruiden

Zomerhelden

Vier de zomer samen met onze zomerhelden; verfrissende zomerse dranken, feestelijke borrelhappen, verkoelende ijstraktaties en de lekkerste barbecuegerechten. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of een beginnende liefhebber. Sligro helpt je op weg met inspiratie en de mooiste helden uit ons omvangrijke zomerassortiment.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen