• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Minimaal 21 dagen lang droog gerijpt

Dry aged beef

Vijf voordelen om voor dry aged beef te kiezen:

#1 Intense smaak door droogrijping
#2 Onderscheidend vermogen
#3 Exclusiviteit op de menukaart
#4 Vlees met een verhaal
#5 Beleving met rijpingskasten

De kunst van het rijpen

Dry agen is het droog rijpen van vlees onder speciale omstandigheden. Zo wordt de luchtvochtigheid, de luchtcirculatie en de temperatuur tijdens het dry agen voortdurend gecontroleerd door onze vleesspecialisten. Door de verdamping van vocht besterft het vlees langzaam en ontstaat er een zwarte korst op het vlees. De zwarte korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. Na het dry agen is het helderrode vlees malser, smaakvoller en verliest het minder sappen tijdens het bereiden.

Bij Sligro

O’SULLIVAN DRY AGED

O’Sullivan is ons Ierse merk dat staat voor topkwaliteit vlees uit Ierland. Met duizenden kleinschalige boerderijen die de runderen op een traditionele en natuurlijke manier fokken, is Ierland het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het O’Sullivan dry aged vlees wordt door onze eigen vleesspecialisten gerijpt.

AGED ON ORDER

Met aged on order kies je zelf een product van een bepaald runderras dat je graag wilt laten dry agen. Onze vleesspecialisten dry agen het vlees voor een periode van 21 dagen. Het vlees kan zowel aan het stuk als geportioneerd worden aangeleverd. Een exclusieve manier om je eigen dry aged vlees te verkopen.

JOHN STONE

John Stone is het merk voor culinaire chefs over de hele wereld. Bij John Stone geloven ze dat de boer, het milieu, de runderen, het speciale selectie proces en de meester slagers zorgen voor vlees van wereldklasse. John Stone is een erkend merk over de hele wereld. heeft laatst nog de World Steak Challenge gewonnen met hun dry aged rib eye steak. Dry aged perfectie!

Je eigen dry aged kast

Met een dry aged kast heb je een echte eyecatcher in je zaak. Zo worden gasten getriggerd en is het verkopen van dry aged vlees gemakkelijker. Daarnaast is het inkopen van vers vlees, om zelf droog te rijpen, op de lange termijn voordeliger. Voor hulp met de financiering van een dry aged kast kun je bij Sligro kun je een samenwerkingsverband aangaan. Meer informatie over het samenwerkingsverband met Sligro? Neem dan contact op met Bouter - 079 – 345 15 15.

Beleving

Dry aged beef is intens van smaak en het zorgt het voor een echte beleving bij je gasten. Ondanks de exclusiviteit is het concept beschikbaar voor een breed publiek. Zo werkt het beste vlees restaurant van Nederland; ‘The Roast Room’ uit Amsterdam met dry aged beef, maar ook ‘Gasterij Rubens’ uit het Kamperland. Beleving zorgt voor een unieke ervaring en tevreden gasten!

Assortiment

Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro
Gaanweg 1A, 4214 KA Vuren, Nederland
www.kaldenberg.nl | tel. 0418 - 581995