• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Het beste rundvleesras ter wereld

Wagyu beef

Vijf redenen om voor Wagyu beef te kiezen:

  1. Ervaar de intense smaak
  2. Breed toepasbaar assortiment
  3. Exclusiviteit op de menukaart
  4. Onderscheidend vermogen
  5. Een unieke smaakbeleving

Fenomenale vetmarmering

Wagyu vlees heeft zijn goede reputatie te danken aan de fenomenale vetmarmering en superieure smaak. Bij Sligro bieden wij al jaren Wagyu vlees uit Australië, Chili, Nederland, en Uruguay aan. En sinds kort zijn wij ook de trotse leverancier van origineel Japans Wagyu vlees. Het brede assortiment met verschillende gradaties en prijzen zorgt ervoor dat het vlees beschikbaar is voor veel klanten.

Het beste rundvleesras

De geschiedenis van het Wagyu ras gaat eeuwen terug, naar de tijd toen deze prachtige runderen nog gebruikt werden als lastdier. Tegenwoordig wordt de uitstekende kwaliteit van het vlees wereldwijd erkent. Dit komt door de natuurlijke aanleg voor het ontwikkelen van intramusculair vet, wat zorgt voor de unieke vetmarmering in het vlees. Daarnaast draagt de levensstijl van de Wagyu runderen ook bij aan de uitstekende kwaliteit. Het welzijn van de dieren is altijd een belangrijk issue binnen ons assortiment.

Beef marble score

De ‘Beef Marble Score’ is een classificatie systeem om het intramusculaire vetgehalte in het vlees weer te geven. De Beef Marble Score varieert van drie tot en met twaalf. Hoe hoger de Beef Marble Score, hoe vetter het product.

Beef Marble Scores Beoordeling Gradatie per land
BMS 3-4 Gemiddelde kwaliteit Australië BMS 5+ t/m 8+
BMS 5-6-7 Goede kwaliteit Nederland BMS 7+ & Uruguay BMS 7+
BMS 8-9 10-11-12 Uitstekende kwaliteit Japan BMS 8+ (A4)

Dankzij de gemiddelde Beef Marble Scores kun je uit gaan van een constante kwaliteit, waardoor je bent verzekert van een intense smaak.

Wagyu beef recepten

Wagyu beef assortiment

Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro
Gaanweg 1A, 4214 KA Vuren, Nederland
www.kaldenberg.nl | tel. 0418 - 581995