• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Upgrade je koffie en thee tot een echte publiekstrekker

Warme seizoensdranken

Hoe creëer je meerwaarde met koffie en thee?

#1 Meer omzet en marge door toevoegingen
#2 Onderscheidend – meer traffic
#3 Geeft ‘standaard’ dranken meer beleving
#4 Gemakkelijk te bereiden – minimale handeling

Upgrade seizoenskoffie & seizoensthee

Koffie en thee zijn veruit de meest verkochte warme non-alcoholische dranken binnen de horeca. Een belangrijke omzet en margemaker voor dit segment. Opvallend genoeg echter nog vaak weinig onderscheidend. Koffie en thee wordt bijna overal op dezelfde manier aangeboden – een standaard item op de menukaart.

Waarom zou je je gasten niet een beetje extra verwarmen tijdens de donkere maanden? Met wat creativiteit maak je van koffie, thee, glühwein en chocolademelk echte publiekstrekkers. Kleed je terras aan met dekens en heaters, laat je inspireren door deze smakelijke warmhouders en creëer je eigen winterse kaart met een upgrade van je warme dranken.

Goede koffie en thee is overal verkrijgbaar, zowel in de horeca als thuis. Gasten verwachten dan ook meer van koffie of thee waarvoor zij betalen. Meer beleving, meer marge.

Meer omzet en marge

Door de toevoeging van kruiden, specerijen en siropen verhoog je omzet en marge. Zet de prijs niet te ver af van een reguliere koffie/thee – zodat je gasten triggert om eens die luxe koffie/thee te proberen.

Siropen

Door siropen toe te voegen aan koffie of thee bied je klanten een bijzonder alternatief en haal je er ook meer omzet en marge uit. Zowel bij thee als bij koffie gebeurt dit, vooral binnen de mainstream klassieke horeca, nog zeer zelden.

Monin maakt als producent van premium siropen al jarenlang een succesvolle en stormachtige ontwikkeling door. Dit van origine Franse merk is internationaal een speler van formaat. Monin heeft tevens een select maar kwalitatief assortiment toppings ontwikkeld, die zijn te gebruiken voor vele doeleinden. Uitermate succesvol toegepast in de koffiewereld.

Latte macchiato is bij uitstek geschikt om mee te variëren, net als cappuccino. Voeg hieraan een scheutje Monin chocoladesiroop toe voor een heerlijke chococcino.

Kruiden en specerijen

Naast de toevoeging van siropen kun je een koffie of een thee ook extra upgraden door kruiden en specerijen toe te voegen. Hiermee kun je eveneens slim inspelen op het seizoen. Denk aan het toevoegen van een kaneelstokje of steranijs in de winter.

Serveertip

Latte Art
Maak gebruik van Latte Art om dat kopje koffie nóg wat spectaculairder en mooier te maken. En Latte Art hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de Latte Art pen maakt iedereen snel en eenvoudig mooie figuren in melkkoffies.

Warme seizoensdranken recepten

Latte Macchiato Apple Pie

Rekenvoorbeeld per Latte

Inkoopprijs €0,30 (excl. BTW)
Verkoopprijs €0,73 (incl. BTW)
Marge €0,41 (excl. BTW)

Latte Macchiato met komkommer

Rekenvoorbeeld per Latte

Inkoopprijs €0,28 (excl. BTW)
Verkoopprijs €0,75 (incl. BTW)
Marge €0,48 (excl. BTW)

Speculoos thee

Rekenvoorbeeld per thee

Inkoopprijs €0,40 (excl. BTW)
Verkoopprijs €0,70 (incl. BTW)
Marge €0,26 (excl. BTW)

Mixed berries thee

Rekenvoorbeeld per thee

Inkoopprijs €0,40 (excl. BTW)
Verkoopprijs €0,70 (incl. BTW)
Marge €0,26 (excl. BTW)

Assortiment

Kokos siroop
Fles 70 cl
English breakfast
Lipton Feel Good Selection
English breakfast
Pakje 25 zakjes x 2 gram