Bij ZiN Inspiratielab verzorgt Gerard Wollerich samen met registervinoloog Claudia van Dongen de training Wijn & Spijs. Gerard maakte furore als chef-kok bij sterrenrestaurant Wollerich in Sint-Oedenrode en won in 2016 de prestigieuze Gouden Koksmuts. Gerard: “We zijn een constante factor. In de Lekker Top-500 staan we op een mooie nummer 46 en bij Gault&Millau scoren we 17 van de 20 punten, behoorlijk hoog. En ik ben natuurlijk samen met mijn team enorm trots op het behalen en behouden van onze Michelinster.”
Zijn geheim? Gerard: “Je basis moet natuurlijk heel goed zijn. Maar de kunst is om als kok goed bij de tijd te blijven en niet jarenlang hetzelfde kunstje te blijven doen. In de keuken werk ik veel samen met jong talent. Dat geeft een mooie wisselwerking. Overdracht van kennis is in de keuken ook superbelangrijk. Vroeger lag het boekje van de chef achter slot en grendel. Dat gaat toch nergens over? Je werkt ergens om te leren. Om je eigen fundering te leggen van waaruit je verder kunt knallen.”
Naast succesvol chef is Gerard Wollerich voorzitter van Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse restaurants op sterrenniveau.“Met het programma ‘Binden, Boeien en Behouden’ bieden we medewerkers gratis opleidingen aan”, vertelt Gerard trots. “Voor de sommelieropleiding en de patisserieopleiding werken we nauw samen met ZiN Inspiratielab. De patisserieopleiding wordt bijvoorbeeld verzorgd door Nederlands beste patissier Jeroen Goossens. Als je ziet wat die jonge gasten maken na twaalf lessen, kijk je echt je ogen uit. ZiN Inspiratielab is een prachtige locatie waar we met deze opleidingen perfect uit de voeten kunnen. Echt grote klasse. De samenwerking met Sligro is ontzettend goed en daar zijn we trots op.”