Exclusief verkrijgbaar
Alex Meijer | Thee met toekomst
Alex Meijer staat voor topkwaliteit en heeft buitengewoon veel oog voor people en planet. Laat je inspireren door culinair adviseur Diogo Manzoni!
Exclusief verkrijgbaar
Alex Meijer | Thee met toekomst
Alex Meijer staat voor topkwaliteit en heeft buitengewoon veel oog voor people en planet. Laat je inspireren door culinair adviseur Diogo Manzoni!
Ambacht én vernieuwing
Bakmanschap
Carl Siegert is de zesde generatie in een familie van molenaars en bakkers. Zijn doel: dagelijks brood bijzonder maken.
Reportage
BATU Kombucha
Kombucha maken vraagt om geduld, lef en creativiteit. Benieuwd hoe het brouwen gaat? Kijk mee in de brouwerij van BATU Kombucha in Gulpen.
Chaud Devant
Bedrijfskleding horeca
Op zoek naar een professionele outfit waar iedereen zich fijn in voelt? Kijk eens naar de horeca-kleding van Chaud Devant.
Elke worst is een gerecht op zich
Brandt & Levie
De makers van Brandt & Levie leerden veel van Italiaanse worstmakers. Hun credo: elke worst is een gerecht. Lees alles over hun passie voor worst.
Koken op echt vuur!
Buitenkoken 2.0
Bied je gasten de ultieme vuurbeleving. Bij Sligro shop je alles voor een professionele buitenkeuken, van tafelgrill tot OFYR vuurschaal.
Smaakbeleving & show
Coldsmoker
Serveer een vleugje magie aan tafel! Hoe meer je de zintuigen van je gasten prikkelt, hoe memorabeler hun ervaring is.
100% gerecycled Dutch design
Combekk pannen
Verduurzaam je gear in de keuken met pannen van 100% gerecycled materiaal. Extra mooi als het ook nog eens Dutch design van topkwaliteit is.
Wat doen ze precies?
De culinair adviseur
Culinair adviseurs van Sligro geven workshops en demonstraties en staan klanten bij met raad en daad. Ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.
Alles uit je wijnkaart
Horeca-wijnselectie
Ontdek Sligro's horeca-wijnselectie en profiteer van extra voordelen, zoals wijnadvies op maat. Zo haal je alles uit je wijnkaart!
Leveranciers kiezen duurzaam
Wakkere leveranciers
Vlees of vis met een goed verhaal op je menu? De keuze wordt steeds groter. Drie leveranciers vertellen over hun duurzame aanpak.
Exclusief verkrijgbaar
Dinnerland | soepen en meer
De ambachtelijk geproduceerde soepen van Dinnerland zijn goed op smaak, maar bieden zeker ook ruimte voor de chef om er een eigen draai aan te geven.
Van gerecycled materiaal
Duurzaam keukengerei
Ook bij de aanschaf van pannen, bestek en glaswerk kun je duurzame keuzes maken. Ontdek de voordelen van gerecycled aluminium, rvs en glas.
Met de producten van Seepje
Milieubewust schoonmaken
Wie keukenlinnen en bedrijfskleding wast met natuurlijk wasmiddel, verlaagt de impact op het milieu. Zo makkelijk kan verduurzamen zijn!
Sligro is goed op weg
Duurzame bevoorrading
Sligro heeft al stappen gezet op het gebied van duurzame bevoorrading van klanten, maar blijft ook nieuwe manieren onderzoeken. Lees er meer over!
Eriks keuze
De ene aardbei is ideaal voor een zoet dessert, de andere brengt juist een subtiel zuurtje in een gerecht. Tweesterrenchef Erik van Loo is fan!
Millenial & generatie Z
Food (M)eats Art
Eten is als kunst op een bord, maar wat als de wereld van food en art elkaar ontmoeten? Twee jonge talenten van generatie Y en Z laten het zien.
Exclusief verkrijgbaar
Grand Gérard
De conserven van Grand Gérard zorgen in elke professionele keuken voor tijdswinst. Geschikt voor elk eetmoment en van constante kwaliteit!
De keuze van Hans Derks
Zeeuwse creuse
Hans Derks is gek op Zeeuwse creuse, bij voorkeur uit het Grevelingenmeer. Hij serveert de oester het liefst op z'n Japans aan zijn gasten.
Jeroen Bavelaars keuze
Iberico varkensprocureur
Aan de slag met varkensnek? Waarom niet! Chef Jeroen Bavelaar werkt graag met dit deel van het varken. Ontdek waarom!
Inclusieve ondernemers
Kansen bieden aan mensen met een 'rugzakje'. Maak kennis met drie inspirerende foodbedrijven die hier bewust voor kiezen.
Exclusief verkrijgbaar
Kern vegan mayo
Dé voorwaarde voor vegan mayo: hij moet net zo romig en lekker zijn. Kern is dat gelukt. Lees meer over deze nieuwe variant op de klassieke saus.
De keuken van de toekomst
Keuken innovaties
Vuilnisbakken de deur uit, meer sfeerverlichting, supersnelle ovens en data-analyse: een paar voorbeelden van hoe de Futureproof keuken eruitziet.
Karel's keuze
Libanees flatbread
Karel van Tiel, food development chef bij Albron, werkt graag met flatbread. Het is dun en luchtig, neutraal van smaak en breed inzetbaar.
van OXO
Handige keukenhulpjes
De innovatieve producten van OXO zijn zo ontworpen dat elke chef er goed mee kan werken. Van slimme maatbekers tot een extra sterke knoflookpers.
Exclusief verkrijgbaar
Mexicaans met gemak
Met Sligro's nieuwe exclusieve merk Mr. Mex speel je in op de grote vraag naar Mexicaanse gerechten. Ontdek de scherp geprijsde dips, wraps en chips.
100% natuurlijke siropen
Soof Drinks
Alle ingrediënten van Soof Drinks passen op de voorkant van de fles. De makers vertellen over hun missie: minder zooi in ons drinken.
Een ruime keuze
Geschenkpakketten
Op zoek naar een eindejaarspakket voor je medewerkers? Of laat je ze liever zelf kiezen? Ontdek het ruime assortiment geschenkpakketten van Sligro.
Edgaras Razminas
Piper-Heidsieck
Speciaal aanbevolen door topsommelier Edgaras Razminas: Champagne Rare. Lees snel waarom deze zeldzaam lekkere champagne Edgaras' favoriet is!
Zuivere geitenzuivel
Polle geitenkaas
In de Vlaamse streek De Kempen bevindt zich de hoeve van Kempense Geitenkaas Polle. Dit familiebedrijf maakt ambachtelijke en duurzame geitenzuivel.
van Rak Porselein
Veelzijdig servies
Experimenteren met kleuren, vormen en texturen op tafel? Met serviesgoed van Rak Porselein lukt dat perfect. Laat elk gerecht van het bord afspatten!
De keuze van Niels van Dooijeweert
Pyreneeën melklam
Het Pyreneeënlam is de favoriet van chef Niels, vanwege de intense smaak van het vlees. Voor elk deel van het lam weet hij een bestemming.
Exclusief verkrijgbaar
De Groene Hen
Eierproducten van De Groene Hen hebben als eerste in de markt een duurzaam keurmerk. Maak kennis met dit merk, exclusief verkrijgbaar bij Sligro!
Peter Lute's keuze
Rode bieten
Gasten laten ervaren dat iets heel anders kan smaken dan je verwacht. Het lukt Peter Lute met rode biet.
Reportage
Skrei visserij
Vanaf januari is skrei verkrijgbaar, oftewel winterkabeljauw. De vis komt van de Noorse Lofoten, maar legt zelf een nog veel langere reis af.
Alles over vleeskeuren
Slagersvak
Wat komt er zoal kijken bij het keuren en verwerken van vlees? Deze reportage biedt een kijkje achter de schermen bij een vleesverwerkingsbedrijf.
Sligro verduurzaamt
Elektrisch vervoer
Voor het bezorgen van bestellingen zet Sligro steeds meer elektrische vrachtwagens in. Het is een van de manieren waarop we onze uitstoot beperken.
Zonder keuken toch food
Sligro's Kleinste Keuken
Wil je food serveren maar heb je geen grote keuken of personeel? Sligro's Kleinste Keuken biedt uitkomst, met een minioven die in elke keuken past.
Duurzame stadsdistributie
Sligro wegtrein
In de binnenstad van Den Bosch test Sligro met 100% elektrisch bezorgen. Een game-changer op het gebied van stadsdistributie? Als het aan ons ligt wel.
Tom Schoonus' keuze
Topinamboer
Topinamboer of aardpeer is relatief onbekend, maar volgens chef Tom Schoonus is dat niet terecht. Hij breekt een lans voor deze 'vergeten' groente.
Exclusief verkrijgbaar
Zuivel van Meyerij
Zuivel van Meyerij staat voor topkwaliteit voor een goede prijs. Dat kunnen patissier Jurgen Koens en chef John Kocken beamen!
Plantaardig alternatief
Lebo Plantz
Ook een zuivelbedrijf moet mee met z'n tijd. Daarom ontwikkelde het bedrijf van Mariska een 'roomkaas' op basis van kokosolie.
Reportage
Zuidam Korenwijn
Bij familiebedrijf Zuidam brouwen ze jenever en korenwijn met passie. De twee eigenaars en broers vertellen over hun manier van werken.
Exclusief verkrijgbaar
Zuivel van Meyerij
Romige zuivel tegen een goede prijs - dat is het zuivelassortiment van Meyerij. Lees meer over dit merk, exclusief verkrijgbaar bij Sligro!