Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pel de garnalen, maar bewaar de schalen. Verwijder het darmkanaal en houd de gamba’s apart.
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ragfijn.
Rasp de gember en snijd de stelen van de koriander.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak er stevig de schalen van de gamba’s in aan.
Voeg de gember, de koriandersteeltjes, de ui, de knoflook en de rode peper toe en fruit mee.
Blus de pan af met het water, breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten trekken.
Passeer de bouillon, voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met vissaus, limoensap en -rasp.
Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de gamba’s stevig aan in een scheutje zonnebloemolie en kruid met zout en peper. Voeg de shiitake, de gesneden bosui en de helft van de geplukte koriander toe en bak nog kort mee.
Dresseer met de noedels in diepe borden, garneer met topjes verse koriander en bestrooi met gemalen kokos.
Schenk er aan tafel de soep bij en serveer met enkele partjes limoen.