Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba’s

Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba's
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel de garnalen, maar bewaar de schalen. Verwijder het darmkanaal en houd de gamba’s apart.
  2. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ragfijn.
  3. Rasp de gember en snijd de stelen van de koriander.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak er stevig de schalen van de gamba’s in aan.
  5. Voeg de gember, de koriandersteeltjes, de ui, de knoflook en de rode peper toe en fruit mee.
  6. Blus de pan af met het water, breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten trekken.
  7. Passeer de bouillon, voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met vissaus, limoensap en -rasp.
  8. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Bak de gamba’s stevig aan in een scheutje zonnebloemolie en kruid met zout en peper. Voeg de shiitake, de gesneden bosui en de helft van de geplukte koriander toe en bak nog kort mee.
  10. Dresseer met de noedels in diepe borden, garneer met topjes verse koriander en bestrooi met gemalen kokos.
  11. Schenk er aan tafel de soep bij en serveer met enkele partjes limoen.

Ingrediënten

  • 600 g ongepelde gamba’s
  • 1/2 kleine rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 200 g shiitake
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 bosje koriander
  • 200 g boekweitnoedels
  • zonnebloemolie
  • 5 dl water
  • 4 dl kokosmelk
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 stengels bosui (in ringetjes gesneden)
  • geraspte kokos
  • Nam pla (vissaus)

Publicatie datum: 15 februari 2018