Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de biefstuk in 4 rechthoekige banen en leg in een schaal.
Rasp de helft van de schil van de grapefruit en voeg toe aan het vlees.
Snijd de schil van de grapefruits en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en voeg toe aan het vlees.
Hak de gember en het citroengras zeer fijn en voeg toe aan het vlees.
Voeg ⅔ van de ponzu toe aan het vlees, kruid met zout en peper en rol het vlees nu door de marinade.
Plaats 2 uur in de koelkastuks
Schaaf de komkommer op de mandoline of grove rasp tot fijne spaghetti, voeg de gesnipperde sjalot toe en maak lichtjes aan met de rest van de ponzu en de olijfolie. Kruid met zout en peper.
Haal het vlees uit de marinade en schraap er de gember en het citroengras van af.
Verwarm een klein druppeltje olijfolie in een anti-aanbakpan tot het gloeiendheet is en rooster er het gemarineerde vlees kort aan beide zijden in.
Neem uit de pan en snijd in dunne tranches.
Dresseer op het bord met de komkommernoedels, de partjes grapefruit en enkele blaadjes koriander.
Tip Beschik je over een vacumeerapparaat, dan kun je het vlees ook vacumeren met de ponzu. Deze trekt er dan nog beter in.