Breakfast caesar salad

Breakfast salad met een knipoog naar de beroemde salade
Gang
Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het briochebrood in kleine dobbelsteentjes. Verwarm een klont roomboter in een anti-aanbakpan tot deze gesmolten is en bak er het brood mooi goudbruin en krokant in. Kruid met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan en bak mooie spiegeleitjes van de kwarteleieren. Kruid met zout en peper.
  4. Verwijder eventuele minder mooie bladeren van de cogollos (mini-sla), snijd er de onderkant af en snijd in de lengte doormidden.
  5. Dresseer 2 halve cogollos op het bord en verdeel er de gesneden tomaat over. Leg er een spiegeleitje op.
  6. Leg er 2 plakjes ontbijtspek en een ansjovisfilet op en lepel er de dressing over.
  7. Garneer met de croutons en de Parmezaanse kaas.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 cogollos
  • 2 plakjes briochebrood
  • klontje roomboter
  • 4 kwarteleieren
  • 2 tomaten
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 4 gezouten ansjovisfilets (uitgelekt)
  • 8 plakjes geschaafde Parmezaanse kaas
  • 4 el caesardressing
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2020