Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Trek de draden van de rabarber en snijd er de onder- en de bovenkant vanaf. Schaaf voorzichtig 1 stengel in lange linten met behulp van een mandoline. Snijd de andere stengel in dunne plakjes.
Marineer de linten en de stukjes apart van elkaar 20 minuten in wat vinaigrette.
Schaaf de chioggiabiet in dunne plakken, steek rond uit en voeg toe aan de rabarberstukjes. Laat marineren.
Snijd de verse vijgen in vieren.
Snijd de drogere onderkant van de waterkers, pluk grof en voeg er de rabarberstukjes en de chioggiabiet aan toe. Maak aan met de vinaigrette waarin de groente is gemarineerd. Kruid eventueel met zout en peper.
Dep de rabarberlinten droog met een stukje keukenpapier en bekleed er de binnenkant van ringen mee.
Vul met de salade en leg er nog wat plakjes chioggiabiet en de verse vijgen op. Besprenkel met een beetje dressing en neem voorzichtig de ring weg.