• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sashimi van vegan zalm en vegan tonijn met chuka wakame, radijs en komkommer

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de snackkomkommers in niet te dunne plakjes. Was de radijsjes en schaaf in plakjes. Marineer afzonderlijk van elkaar met limoensap en -rasp, een paar druppels sesamolie en een beetje ponzusaus.
  2. Meng de rest van de ponzusaus en de sesamolie met het geroosterde sesamzaad.
  3. Snijd de vegan sashimi van zalm en tonijn in mooie tranches.
  4. Schep de chuka wakame op een grote schaal en leg er harmonieus de plakjes sashimi op.
  5. Top met de gemarineerde komkommer, radijsjes en een beetje chuka wakame. Bestrooi met de furikake en garneer met topjes borage cress.
  6. Lepel er rijkelijk de dressing van ponzusaus langs en overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 snackkomkommers
  • ¼ bosje witpuntradijsjes
  • 1 limoen
  • 6 el ponzusaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 200 g vegan zalmsashimi
  • 200 g vegan tonijnsashimi
  • 200 g chuka wakame
  • 2 tl furikake
  • ¼ bakje borage cress
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 03 mei 2023