Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de cranberry’s met de steranijs, de suiker en het sap en de rasp van de limoen in een steelpan en verwarm langzaam tot de cranberry’s openbarsten. Laat pruttelen tot het mooi zacht is geworden. Breng indien gewenst nog wat verder op smaak met suiker. Verwijder de steranijs en laat terugkoelen.
Plaats een pan met water op het vuur en breng tegen het kookpunt.
Doe de espresso met de koffielikeur en de eidooiers in een kom die past op de pan en klop goed los.
Klop de massa met behulp van een handmixer tot deze zeer luchtig is geworden en de belletjes zijn verdwenen. Er dient een sabayon van ongeveer 70 °C te zijn ontstaan die mooi homogeen is. Als je met een lepel een streep trekt in de sabayon blijft deze staan.
Neem van het vuur en klop vervolgens volledig koud met de handmixe door.
Verdeel de compote over 4 martiniglazen en schep er de lobbige sabayon over.
Rasp er met een microplane een koffieboontje overheen en garneer met topjes atsina cress.