Speel in op de grote trek

Go large

Vier voordelen van go large:

#1 Creëer een signature lunch op een klassieker
#2 Ook geschikt voor grotere eters
#3 Ook vegetarisch te serveren
#4 Gemakkelijk te maken met bestaande ingrediënten

Flexibele broodjes

Uit onderzoek blijkt dat veel grote eters niet voldoende hebben aan één broodje bij hun bestelling. Terwijl het bestellen van twee broodjes een te hoge drempel is of simpelweg net te veel is. Speel hier op in en bied meerdere formaten aan. In de meeste gevallen bestelt je gast slechts één lunchgerecht, en meestal het grootste formaat. Je hebt dus niets meer in huis nodig dan wat je nu al gebruikt. Het enige verschil is dat je de broodjes rijker belegt en meer brood gebruikt.

Broodjes gezond

Een stokbrood kan je gemakkelijk in verschillende maatvoeringen aansnijden. In de praktijk zal 30 cm de max zijn, wat een ¾ stokbrood is. Naast de lengte kan je ook opschalen in het beleg. In dit voorbeeld is het stokbrood belegd met Wijngaard belegen kaas, plakjes tomaat, een laagje gekookte ham, plakjes komkommer, een laagje selderij salade en plakjes hardgekookt ei. Je kunt op deze manier laagjes blijven bouwen.

Broodje kroket

Drie bitterballen komen ongeveer overeen met 1 kroket, de stap naar een tweede kroket is vrij groot, maar door het gebruik van bitterballen kun je wel gemakkelijk zonder derf blijven vergroten. De maat van het afgebakken stokbrood wordt bepaald door de hoeveelheid gebruikte bitterballen. Je kunt met de bitterballen variëren in kalf, vegetarisch, garnaal of oesterzwam.

Club sandwich

Hier ga je niet in de breedte, maar juist in de hoogte werken en krijgt de gast, als deze een grotere variant wil, er elke keer een of twee laagjes bij. De basis is wit trammezzinebrood, ingesmeed met hoemoes en bestrooid met geroosterde pompoenpitten. Deze wordt verrijkt met gemengde kruidensalade, twee plakjes avocado en een plakje belegen Wijngaard (geiten)kaas. Hierop komt dan weer de basis, maar dan met gerookte kipfilet. Op deze manier kun je zoveel laagjes maken als je wilt. Steek er vervolgens een lange prikker in met een half gekookt eitje.

Vijf tips voor go large:

  1. Voer ook door in soepen
    Wil je gast een normale kop of een grotere kop? Ook bij soepen werk je gemakkelijk met meerdere formaten.

  2. Denk niet alleen in hoogte
    Grotere burgers en broodjes behoren ook tot de mogelijkheden.

  3. Denk praktisch
    Broodje kroket of bitterballen? Een extra bitterbal past vaak beter dan een extra kroket.

  4. Denk verder dan een broodje
    Een broodje per centimeter kan ook. Dit geeft direct een leuk effect op de lunchkaart. Met een normaal stokbrood (baguette) kun je altijd uit de voeten.

  5. Zet het op de kaart
    De kaart is het belangrijkste communicatiemiddel. Verwerk twee opties in je lunchkaart of geef aan dat er de mogelijkheid is om je broodje op te schalen.