Wij krijgen steeds vaker de vraag naar bijzondere vleesrassen. Hierdoor beschikken wij over een steeds uitgebreider assortiment. Van duurzame streekrunderen tot specifieke rassen uit andere landen. Gelukkig hebben wij in de afgelopen zestig jaar een breed netwerk opgebouwd van leveranciers en boeren. Hierdoor kunnen wij mooi tegemoetkomen aan de speciale wensen van onze klanten.
Lakenvelder is een oud-Hollands dubbeldoel ras uit de eigen streek. De Lakenvelder heeft een opvallende witte band over zijn rug en buik. Ze lopen het grootste deel van het jaar buiten in de wei. Als oorspronkelijk trekdier hebben ze de eigenschap om suikers op te slaan in hun spieren. Dit geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet van het Lakenvelder vlees smelt bij een lage temperatuur.
De Limousinrunderen grazen o.a. op verspreid liggende weilanden in heuvelachtig gebied met een vaak schrale grond. Door de vele bergwandelingen die de Limousin runderen maken is dit vrij magere rundvlees toch smaakvol, mals en heeft het een fijne structuur. Het vlees heeft slechts een klein randje vet. De uitgebalanceerde, ouderwetse en pure vleessmaak van dit unieke rundvlees staat hoog aangeschreven.
Het Wagyu rundvlees wordt gezien als het lekkerste rundvlees ter wereld. De Wagyu runderen krijgen een unieke traditionele behandeling, bestaande uit een menu van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een forse marmering van onverzadigd vet krijgt. Wij hebben Wagyu vlees in verschillende gradaties tot het unieke Kobevlees.
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega is bijzonder mals vlees met een fijne, boterachtige smaak. Het vlees is donkerrood en sterk gemarmerd. Het vlees staat door de kruidige en iets ziltige smaak al jarenlang prominent op de kaart bij vele Spaanse sterrenkoks. De unieke smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze mooie runderen. Daarnaast worden ze pas na drie tot zeven jaar geslacht. Dankzij de late slachtleeftijd heeft de smaak zich optimaal in het vlees kunnen ontwikkelen.
De Simmentaler runderen worden hoofdzakelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. De runderen kenmerken zich door hun geelachtige tot roodbonte vacht en een witte kop. Het vlees kenmerkt zich door een mooie vetbedekking, fijne structuur en een mooie vet marmering. De runderen zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en de sappige smaak.
De rassen hierboven zijn een greep uit de bijzondere vleesrassen in ons assortiment. Deze speciale rassen verkopen wij hoofdzakelijk in technische delen op bestelling. Op verzoek kunnen wij deze voor je naar eigen wens portioneren. Onze vleesspecialisten adviseren je graag bij het maken van de juiste keuzes.