• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Rundvlees

Met een mooie natuurlijke vetdooradering en een hele fijne structuur

Grainfed rundvlees

Grain-fed rundvlees is afkomstig van runderen die het grootste deel van hun leven grazen op uitgestrekte weides, pampa’s en prairies. De laatste honderd dagen van hun leven worden ze, in ruime stallen, gecontroleerd bijgevoerd met een zeer uitgebalanceerd dieet van granen, maïs, alfalfa en hooi. Hierdoor bouwt vet zich op tussen de spieren en dat zorgt voor een fijne vetmarmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en smaakvoller. Wij hebben grain-fed rundvlees uit Australië, Uruguay en Noord-Amerika (US Beef). Het laatste US Beef behoort werkelijk tot de top.

O'Sullivan

Het Ierse merk O’Sullivan staat voor exclusief, speciaal geselecteerd rund- en lamsvlees uit Ierland. De kwaliteit is van een uitzonderlijke klasse. Dit komt door de natuurlijke omstandigheden waarin de dieren leven. Het verse gras, de zeelucht, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-vlees een typische, zacht zilte smaak. Extra mals, sappig en smaakvol. Zo bieden wij ons rundvlees aan in drie gradaties; O’Sullivan Prime Beef, O’Sullivan Black Angus beef en O’Sullivan Dry Aged beef.

O’Sullivan Prime Beef

Het reguliere O’Sullivan vlees heeft een mooie, lichte vetdooradering en een hele fijne structuur. De vaarzen en ossen staan het grootste deel van het jaar in de wei staan Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig en voedzaam gras. De ‘Taste of Ireland’ staat voor de combinatie van Atlantische regens, voedzame weides en de bewegingsvrijheid van de runderen.

O’Sullivan Black Angus

Van oudsher is het Angus ras één van de beste vleessoorten die er op de wereld te koop zijn. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, mooie natuurlijke vetdooradering en een losse hele fijne structuur. Door die bewegingsvrijheid van de Black Angus runderen verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Het vet in het vlees zorgt voor sappigheid en smaak. 

O’Sullivan Dry Aged

O’Sullivan dry aged rundvlees ondergaat een zeer strenge selectie op o.a. bevleesdheid, marmering, gewicht en kwaliteit. In de speciale rijpingsruimte van Kaldenberg wordt het vlees in een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor ten minste 21 dagen. Tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een zeer intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken. 

Speciale runderrassen

Speciale runderrassen

Wij krijgen steeds vaker de vraag naar bijzondere vleesrassen. Hierdoor beschikken wij over een steeds uitgebreider assortiment. Van duurzame streekrunderen tot specifieke rassen uit andere landen. Gelukkig hebben wij in de afgelopen zestig jaar een breed netwerk opgebouwd van leveranciers en boeren. Hierdoor kunnen wij mooi tegemoetkomen aan de speciale wensen van onze klanten. 

Lakenvelder

Lakenvelder is een oud-Hollands dubbeldoel ras uit de eigen streek. De Lakenvelder heeft een opvallende witte band over zijn rug en buik. Ze lopen het grootste deel van het jaar buiten in de wei. Als oorspronkelijk trekdier hebben ze de eigenschap om suikers op te slaan in hun spieren. Dit geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet van het Lakenvelder vlees smelt bij een lage temperatuur. 

Limousin

De Limousinrunderen grazen o.a. op verspreid liggende weilanden in heuvelachtig gebied met een vaak schrale grond. Door de vele bergwandelingen die de Limousin runderen maken is dit vrij magere rundvlees toch smaakvol, mals en heeft het een fijne structuur. Het vlees heeft slechts een klein randje vet. De uitgebalanceerde, ouderwetse en pure vleessmaak van dit unieke rundvlees staat hoog aangeschreven.

Wagyu

Het Wagyu rundvlees wordt gezien als het lekkerste rundvlees ter wereld. De Wagyu runderen krijgen een unieke traditionele behandeling, bestaande uit een menu van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een forse marmering van onverzadigd vet krijgt. Wij hebben Wagyu vlees in verschillende gradaties tot het unieke Kobevlees.

Rubia Gallega

Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega is bijzonder mals vlees met een fijne, boterachtige smaak. Het vlees is donkerrood en sterk gemarmerd. Het vlees staat door de kruidige en iets ziltige smaak al jarenlang prominent op de kaart bij vele Spaanse sterrenkoks. De unieke smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze mooie runderen. Daarnaast worden ze pas na drie tot zeven jaar geslacht. Dankzij de late slachtleeftijd heeft de smaak zich optimaal in het vlees kunnen ontwikkelen. 

Simmentaler

De Simmentaler runderen worden hoofdzakelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. De runderen kenmerken zich door hun geelachtige tot roodbonte vacht en een witte kop. Het vlees kenmerkt zich door een mooie vetbedekking, fijne structuur en een mooie vet marmering. De runderen zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en de sappige smaak.

De rassen hierboven zijn een greep uit de bijzondere vleesrassen in ons assortiment. Deze speciale rassen verkopen wij hoofdzakelijk in technische delen op bestelling. Op verzoek kunnen wij deze voor je naar eigen wens portioneren. Onze vleesspecialisten adviseren je graag bij het maken van de juiste keuzes.

The Frozen Butcher Burgers

De kwaliteitsburgers van The Frozen Butcher zijn verkrijgbaar in zeven verschillende soorten: Angusburger, Wagyuburger, US Beef-burger, lamsburger, Ibericoburger, biologische burger en een beefburger gemaakt van 100% Rainforest Alliance gecertificeerd rundvlees. Daarnaast is er een limited edition zoals de burger van kalfsvlees. The Frozen Butcher staat voor kwaliteitsburgers, gemaakt van 100% kwaliteitsvlees met een garantie van het ras en origine van het vlees. De hamburgers worden direct na productie ingevroren met behulp van een speciale invriestechniek. Hierdoor wordt de echte slagers kwaliteit gegarandeerd en zijn kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen geheel overbodig. Een puur product, een pure smaak, bestaande uit puur kwaliteitsvlees met enkel toevoegingen zoals zout en/of kruiden. Burgers zijn hot!