Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Three hens climing down a wooden ladder from a henhouse.

Please note - some motion blur.

Scharrelkip van Ruig

Ruim assortiment hoogwaardige scharrelkipproducten

De voordelen van scharrelkip van Ruig:

#1 Specialisten van Ruig adviseren je over het juiste product voor jouw onderneming
#2 Hoogwaardige producten van scharrelkip variërend van een tot drie sterren volgens het Beter Leven-keurmerk
#3 Pure en natuurlijke smaakbeleving door minder E-nummers
#4 Uitgebreid assortiment rauwe en gegaarde producten

Hoogwaardige kipproducten

Ruig biedt een hoge kwaliteit aan reguliere kipproducten. Daarnaast biedt Ruig een enorm aanbod van andere smakelijke kippen. Van vrije-uitloopkippen en sterren-kippen tot biologische kippen en (inter)nationale zuivere rassen, die garant staan voor een pure smaakbeleving.

De Nederlandse Dierenbescherming onderstreept diervriendelijke producten met het keurmerk ‘Beter Leven’ en een driesterrensysteem. De drie sterren staan voor het meest diervriendelijke product en is gelijk aan biologische producten. Deze kippen hebben meer leefruimte, een overdekte uitloop, meer daglicht en voer met meer granen. Het zijn kippen van een langzaam groeiend ras die langer leven, sterker zijn en dus minder kwetsbaar.

Wij zijn er trots op!

Ruig is sinds november 2014 door de Dierenbescherming gecertificeerd voor verwerking van producten met het Beter Leven-keurmerk. Oftewel: Ruig verwerkt en levert kippen die aan alle extra hoge eisen voldoen op het gebied van dierenwelzijn.

Assortiment

Inmiddels is het assortiment sterk uitgebreid. Het assortiment rauwe producten en gegaarde producten (o.a. scharrelkip) hebben een sterke groei doorgemaakt. Met de uitbreiding van het assortiment biologische en scharrelproducten profileert Ruig zich als échte specialist.

Daarnaast zet Ruig zich in om het gebruik van E-nummers flink te verminderen. Hierdoor komt de natuurlijke smaak en uitstraling van het product nog beter tot zijn recht.

Gevogelte met drie sterren

De criteria voor kippen met drie sterren zijn gelijk aan de criteria voor biologische bedrijven. De dieren hebben dan een vergelijkbaar welzijn als biologische dieren. Zoals bijvoorbeeld de Label Rougekip; deze kippen hebben minimaal acht uur per dag toegang tot een uitloop in de open lucht. Deze uitloop moet voorzien zijn van beschutting in de vorm van bomen, struiken of andere begroeiing.

Naast het Label Rouge-gevogelte heeft Ruig een ruim assortiment biologische kippen. Zoals de Kemperkip en Polderhoen; biologische kippen van eigen bodem. Deze kippen hebben net als het Label Rouge-gevogelte drie sterren. De Kemperkip groeit voornamelijk op in de Achterhoek, de Polderhoen heeft haar basis in de Flevopolder.

De biologische kippen krijgen royaal de tijd om in alle rust te groeien. De houderijen zijn ook veelal kleinschalig en de dieren kunnen altijd naar buiten. Ze kunnen zelf kiezen: binnen in het stro of buiten in het gras scharrelen. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de kippen in de weide te laten scharrelen. De biologische kippen krijgen 100% plantaardig voer en geen groeibevorderaars en antibiotica.

Gevogelte met één ster

Bij Ruig ligt de lat altijd hoog. Bijvoorbeeld bij de scharrelproducten; stuk voor stuk zijn deze gecertificeerd met minimaal één ster. Het uitsnijden van de Hollandse sterkip gebeurt in de eigen productiekeuken in Oostzaan. Deze langzaam groeiende kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en zijn van een speciaal robuust ras.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze kippen langer gezond blijven; de kippen genieten van meer (40%!) ruimte, een beter welzijn en meer voeding. Door de overdekte uitloop naar buiten hebben de kippen veel bewegingsvrijheid.

Gevogelte met twee sterren

Deze kippen hebben een vrije uitloop in de buitenlucht. De kippen scoren qua dierenwelzijn goed, maar nog niet zo goed als biologische of Label Rouge-producten.

Bresse kip

Deze zeer speciale scharrelkip is beter bekend onder de naam Poulet de Bresse. Dit speciale ras is vernoemd naar de streek La Bresse in Frankrijk waar de kippen opgroeien.

Het Franse klimaat van het Bressegebied en de unieke voeding zorgt ervoor dat deze kip door topkoks over de hele wereld wordt gewaardeerd om haar excellente kwaliteit. De rust, ruimte en het klimaat zorgen voor een perfect langzaam groeiende kip. De dieren krijgen naast tarwe en maïs ook gekoelde botermelk. Dit geeft het vlees een zachte structuur en een malse smaak.

Ruig Wild & Gevogelte, verspartner van Sligro
Zuideinde 235, 1511 GE Oostzaan, Nederland
www.ruig.nl | tel. 075 - 6847300