• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Digitale HACCP-registratie met RmoniWeb van Gullimex

HACCP-registratie is verplicht in de horeca. Registreer jij nu nog door middel van papieren HACCP-lijsten in klappers? Dat kan veel makkelijker. RmoniWeb van Gullimex is een app waarmee jij eenvoudig digitaal je HACCP-registratie bijhoudt.

Deze app vul je compleet naar eigen behoefte in; gebruik kant-en-klare lijsten of stel je eigen HACCP-lijsten samen. Zo bespaar je tijd, raak je nooit meer lijsten kwijt en behoud je overzicht. Dankzij het partnerschap tussen Sligro en Gullimex betaal je geen opstartkosten: een voordeel van wel € 550,-.

De voordelen van RmoniWeb: digitale HACCP-registratie

✔ Een compleet overzicht van HACCP-lijsten in één oogopslag
✔ Kwaliteitsverbetering van- en tijdsbesparing bij je HACCP-registratie
✔ Instapklare app (iOS en Android) met personaliseerbare HACCP-lijsten
✔ Te koppelen aan verschillende meetinstrumenten, waaronder voedselthermometers en sensoren
✔ € 550,- korting voor Sligro-klanten

Hoe werkt digitale HACCP-registratie?

Hoe werkt RmoniWeb

Dankzij het partnerschap met Gullimex profiteren Sligro-klanten van een instapklare app: RmoniWeb. Dit betekent dat je na aanmelding binnen een week al aan de slag kunt met de app. RmoniWeb is een instapklare app met kant-en-klare HACCP-lijsten. Deze lijsten zijn makkelijk te koppelen aan individuele werknemers en geven jou in één oogopslag een duidelijk overzicht hoe de hygiëne in jouw zaak ervoor staat.

De kosten voor RmoniWeb

Voor restaurants tot tien locaties geldt een tarief van € 26,- per maand, per vestiging. Horecabedrijven met meer dan tien locaties kunnen een offerte op maat aanvragen. Na een jaar is RmoniWeb maandelijks opzegbaar.

Dankzij het partnerschap met Gullimex profiteren Sligro-klanten van een exclusieve korting van maar liefst € 550,- op deze gebruiksvriendelijke app.

Waarom HACCP in de horeca?

Als foodprofessional in de horeca is het verplicht om je te houden aan de hygiëneregels binnen jouw branche: de hygiënecode. Deze regels zijn erop gericht om de voedselveiligheid en gezondheid van jouw gasten te garanderen. HACCP is daar een onderdeel van en staat voor Hazard Analysis and Critical Controle Points. Bij het invullen van de HACCP in lijsten moet je rekening houden met welke risico’s processen in bijvoorbeeld jouw keuken lopen en omschrijven hoe je deze voorkomt, dit heet een risicoanalyse. Dit gaat bijvoorbeeld van ongedierte in jouw zaak tot het mogelijk ontstaan van bacteriën in voedsel.

HACCP-controlelijsten

De controlepunten in je plan moet je bijhouden door middel van registratie in HACCP-lijsten. Voor iedere zaak en afdeling zal deze lijst er weer anders uitzien: voor een horeca-keuken gelden er bijvoorbeeld andere risico’s dan achter de bar in een café of in de kantine van een cateringbedrijf. Met RmoniWeb is het heel eenvoudig je te houden aan de HACCP-regels die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Kies in de app voor standaard lijsten of stel eenvoudig zelf je lijsten samen.

 

Meer weten over RmoniWeb?

Wil jij meer weten over de samenwerking tussen Sligro en Gullimex? Of benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Veelgestelde vragen

Horecaondernemingen moeten door HACCP-lijsten invullen om aan de hygiënecode te voldoen. Dit invullen is een tijdrovende klus en het levert veel papierwerk op. RmoniWeb is dé digitale oplossing om overzicht te houden en om gemakkelijk de HACCP-lijsten in te vullen. Met de app raken lijsten niet meer kwijt en worden fouten voorkomen. Je hebt altijd alle controlelijsten bij de hand en je krijgt een actueel overzicht van uitstaande taken. Je ziet welke taken wel en nog niet zijn uitgevoerd en wie verantwoordelijk is voor welke taak.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Restaurants en andere bedrijven die voedsel produceren of verwerken, moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan, oftewel een HACCP-plan.

De inspectie op de HACCP (en overige hygiënerichtlijnen) wordt uitgevoerd door de NVWA. Deze controles vinden op onregelmatige basis plaats en worden nooit aangekondigd.

Een hygiënecode geeft richtlijnen voor hoe bedrijven voedselveiligheid en hygiëne bewaken. Het is de praktische vertaling van een HACCP-plan. Door hiermee te werken geef je aan dat je er alles aan doet om je gasten veilig voedsel te serveren.

De hygiënecode voor de horeca kun je bestellen via de website van KHN.

Voor restaurants tot tien locaties geldt een tarief van € 26,- per maand, per vestiging. Horecabedrijven met meer dan tien locaties kunnen een offerte op maat aanvragen. De opstartkosten zijn normaal €550,-, maar deze vervallen voor Sligro-klanten dankzij het inkoopvoordeel van Sligro.

Je krijgt de RmoniWeb app aangeleverd met verschillende standaard controlelijsten die voldoen aan de HACCP-richtlijnen. Het is daarnaast mogelijk om eenvoudig zelf aanpassingen te doen en zo het platform volledig naar eigen wens in te richten. 

De RmoniWeb app kan worden gekoppeld aan verschillende voedselthermometers en sensoren. Hiermee ontvang je als gebruiker een melding wanneer voedsel onder of boven een bepaalde temperatuur uitkomt en bespaar je op voedselderving.

Ook interessant voor jou?

Vind je digitale HACCP-registratie interessant? Dan vind je volgende oplossingen wellicht ook interessant.