Franchise bezorgconcepten: Meer omzet naast je huidige menu

Meer verdienen zonder grote investering of extra personeel? Met de franchise bezorgconcepten van Bright Kitchen verdien je € 2000,- tot € 20.000,- extra omzet per maand. Gewoon vanuit je bestaande keuken en naast je eigen menu. Exclusief voor Sligro-klanten.  

Haal je nog niet het maximale uit bezorging?

Wil je graag meer omzet halen uit bezorgen of afhalen, maar is je menukaart hier nog niet echt geschikt voor? Of zou je online graag meer gerechten aan willen bieden, maar weet je niet hoe?  

  • omzetkansen mislopen, terwijl je misschien wél genoeg ruimte en mensen hebt
  • haal je minder rendement uit je zaak dan mogelijk  
  • trek je een kleinere doelgroep aan, wat ten koste gaat van je omzet

Succesvol bezorgen, makkelijk gemaakt

Wat als je zou kunnen meeliften op het succes van bestaande, goedverkopende bezorgconcepten door deze aan je eigen bezorgaanbod toe te voegen? Ook voor restaurants die (nog) geen afhaal- en bezorgmenu hebben, is dit een geweldige kans. Wat zou je ervan vinden als je:  

✔ tussen € 2.000,- en € 20.000,- extra omzet per maand kunt genereren
✔ een volledig doorgecalculeerd concept overneemt, met hoge marges
✔ geen keukentechnische investering nodig
✔ compleet begeleid wordt in het bezorgproces: van onboarding tot marketing
✔ binnen 4 tot 6 weken live kunt zijn met jouw extra bezorgconcept

Exclusief via Sligro: franchise bezorgconcepten

Exclusief voor Sligro-klanten die zonder grote investering willen starten met een franchise bezorgrestaurant, selecteerde Sligro Bright Kitchen als Sligro’s keuze. Je kunt ook je bestaande bezorgaanbod uitbreiden met de populaire concepten.

De voordelen van een franchise bezorgconcept

Bewezen bezorgconcepten
De bezorgconcepten Vegan Burger Brothers en Doner Dudes zijn erg in trek. Deze goedlopende labels zijn plant-based en daarmee spelen ze in op de groeiende vraag naar vega(n) afhaal- en bezorggerechten. Je lift mee op het groeiende succes van deze bezorgconcepten wanneer je start als franchiser en deze concepten toevoegt aan je bezorgmenu. Dit is alleen mogelijk voor Sligro-klanten.    

Tussen € 2.000,- en € 20.000,- meer omzet
De concepten van Bright Kitchen leveren bij andere ondernemers al tussen de €2.000,- en    € 20.000,- méér omzet op per maand. Dat tegen minimale kosten (7% commissie per bestelling) en geen extra investeringen of personeel. Gewoon vanuit je bestaande keuken, met je huidige personeel. Zet de gerechten eventueel ook op je eat-in menu voor nóg meer omzet.

Geen investeringskosten of extra personeel  
Omdat je de franchise bezorgconcepten start vanuit je bestaande keuken, hoef je niet te investeren in materieel of extra personeel. Met één werkbank, een oven, frituur en een vriezer, kun je al starten met deze bezorgconcepten. De gerechten zijn eenvoudig en snel in elkaar te zetten, ook door personeel zonder keukenervaring.

Plug-and-play: je kunt direct van start
Het concept, de ingrediënten en de recepten staan al voor je klaar. Zelfs de bezorgverpakkingen zijn al geregeld. Daarnaast zijn alle foodcost, personeelskosten en bereidingstijd al helemaal voor je doorgerekend. Zo weet je precies wat je kunt verwachten qua kosten en weet je hoeveel marge je overhoudt aan de gerechten.

Ontdek de concepten: Vegan Burger Brothers & Doner Dudes

  

Vegan Burger Brothers Doner Dudes
100% vegan Halal, vega en vegan friendly
#5 best verkopende burger van Nederland Best rated Doner merk op alle platforms
Meest verkochte veggie gerecht op Deliveroo enkel oven en frituur nodig
Simpel uit te voeren, 60 seconden handling per burger minimale mise-en-place

Starten met Bright Kitchen: ben jij geschikt?

Als franchiser van Bright Kitchen lift je mee op het succes van volledig uitgedachte en succesvolle concepten. Zonder hoge investeringen, wel met extra omzet en hoge marges. Je komt in aanmerking om franchiser te worden als je keuken en bedrijfsvoering geschikt zijn:  

✔ Je hebt een (bezorg)restaurant met bestaande apparatuur in de keuken: een oven, frituur, opslagruimte en een vriezer
✔ Je hebt een goed team en minimaal één werkbank ‘over’ in je keuken
✔ Je bent klaar om te groeien en meer omzet te maken
✔ Je bent klant van Sligro

Wat kost het?

Starten met de concepten van Bright Kitchen kan zonder keukentechnische investeringen of extra personeel. Je voegt het concept eenvoudig toe aan je bestaande keuken en gebruikt de apparatuur die je al hebt. De marketing via Thuisbezorgd en Uber Eats verloopt allemaal via Bright Kitchen, net als de betaling.

  • Bright Kitchen betaalt wekelijks je omzet uit, min 7% royalty en 6% marketingkosten
  • Maandelijks betaal je € 89,- voor software en administratie
  • Er is een eenmalige opstartfee van € 3795,- die in termijnen wordt afbetaald op de behaalde omzet. Sta je de eerste 3 maanden 95% online met een van de concepten? Dan ontvang je € 1000,- korting op je opstartkosten.

Over Bright Kitchen

Bright Kitchen ontwikkelde in de afgelopen vijf jaar 30+ virtuele merken die in meer dan 30 steden in Nederland te vinden zijn. Dit zijn concepten zonder vaste keuken of restaurant. Ze kunnen vanuit elke bestaande keuken gemaakt worden, omdat er duidelijke recepten en bestellijsten zijn. De concepten zijn geoptimaliseerd op de klantbehoeften van nu: plantaardig, hoge kwaliteit en snelle bezorging. Én met een hoge marge, zodat de concepten aantrekkelijk zijn voor horecaondernemers die franchiser worden.  

Veelgestelde vragen

Een virtueel franchiseconcept is een bezorgconcept dat werkt met zogenaamde ‘host keukens’. Dit zijn keukens van (in dit geval bestaande) restaurants die meer omzet willen maken door de concepten van Bright Kitchen aan te bieden. In de host keukens worden de originele gerechten van Vegan Burger Brothers en/of Doner Dudes bereid, en vanuit daar bezorgd. Als franchiser van de concepten van Bright Kitchen hoef je dus geen extra afhaal- of bezorgconcept op te tuigen, maar lift je mee op het succes van deze reeds volledig uitgedachte en succesvolle concepten. Zonder hoge investeringen, wel met extra omzet en hoge marges.      

De concepten van Bright Kitchen zijn zogenaamde ‘virtuele franchise bezorgconcepten’. Deze bezorgconcepten zijn ontwikkeld door een externe partij en worden bereid en uitgeleverd vanuit zogenaamde ‘host keukens’: keukens van bestaande (horeca)zaken die genoegt ruimte en personeel hebben om een extra bezorgconcept toe te voegen.

Wil jij als horecaondernemer meer omzet maken vanuit afhaal en bezorging? Dan kun je franchiser worden en profiteren van een succesvolle bezorgformule. Jouw keuken wordt dan de ‘host keuken’ van een van deze concepten.  

Kom je in aanmerking om franchiser te worden? Dan volgt er een demo en een onboardingsproces. Je bestelt alle ingrediënten voor je franchise bezorgkeuken via Sligro, en Bright Kitchen regelt de marketing.  

Ja. Van de gerechten die je verkoopt via je franchise bezorgrestaurant, draag je 7% commissie af aan Bright Kitchen en 6% marketingkosten. In ruil daarvoor doet Bright Kitchen landelijke marketing. Hoe hoger jouw omzet, hoe meer budget er dus is voor marketing van jouw zaak op de bezorgplatformen.

De kosten zijn afhankelijk van wat je al in je keuken hebt staan. In principe heb je alleen een werkbank nodig in je bestaande keuken waar de gerechten bereid kunnen worden. Ook heb je tenminste de volgende apparatuur nodig: frituur, oven, opslagruimte en vriezer.
Is die apparatuur aanwezig, dan hoef je dus verder niet geen keukentechnische investeringen te doen of extra personeel aan te nemen.  

Daarnaast geldt er een maandelijks bedrag voor software- en administratiekosten (à € 89,-) en een eenmalige opstartfee die in termijnen wordt afbetaald op je behaalde omzet (à € 3795).

Absoluut. Voordat je van start gaat met het verkopen van de producten, geeft Bright Kitchen jou en je medewerkers een uitgebreide onboarding. Ook zorgt Bright Kitchen voor landelijke marketing van hun eigen concepten, waardoor je meelift op het succes hiervan. 

Dankzij de inkoopafspraken tussen Bright Kitchen en Sligro en met de bezorgplatforms liggen de kosten een stuk lager dan je gewend bent. Hierdoor heb je een grotere marge en hou je onder aan de streep juist meer over dan wanneer je zelf alles regelt. Zo hou je tot wel € 13-16 winst per order over na aftrek van alle operationele kosten excl. personeelskosten en vaste lasten.

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.