Slimme Keuken

Meer marge in minder tijd

Bijna iedere ondernemer heeft te maken met een structureel personeelstekort en steeds meer druk op de kosten. Daarom ontwikkelde Sligro Slimme Keuken. Met deze culinaire oplossing maak je minimaal 65% marge in 40% minder tijd, en met minder personeel.

Blijf creatief én winstgevend met Slimme Keuken

Speciaal voor chefs en horecaondernemers die met weinig personeel toch gerechten van hoge kwaliteit willen bieden, ontwikkelde Sligro Slimme Keuken. Hiermee profiteer je van:

✔ tijdwinst: minimaal 40% minder uren kwijt aan je mise-en-place
✔ betere marge: minimaal 65% marge per gerecht
✔ constante kwaliteit: door eenvoudig te bereiden gerechten
✔ ruimte voor creativiteit: geef je eigen draai aan de componenten en recepten
✔ minder foodwaste: door slim inkopen en ingrediënten die in je hele menu terugkomen

Wat is Slimme Keuken?

Werk met slimme componenten
Slimme Keuken draait om kwalitatieve componenten.  Met tijdswinst, gezonde marges en constante hoge kwaliteit als uitgangspunt. 

Ontdek de componenten >

Kosten verlagen & rendement verhogen
Door je ingrediënten en je mise-en-place te minimaliseren, gaan je kosten omlaag en je rendement omhoog. En met het bijbehorende calculatiemodel bewaak je de foodcost en marges per gerecht. 

Bereid in maximaal 10 stappen 
Alle ruim 120 recepturen van Slimme Keuken zijn in 5 à 10 stappen te bereiden. Door één persoon. De gerechten zijn dus snel te bereiden, ook zonder geschoold of extra personeel.

Variëren met een goede basis
Door terugkerende ingrediënten te gebruiken, wordt je inkoop efficiënter en je rendement hoger. In Slimme Keuken stimuleren we je eindeloos te variëren met dezelfde basisingrediënten en daar eenvoudig je eigen twist aan te geven.

40% minder arbeidsuren met slimme componenten

Minimaliseer je mise-en-place en bereidingsstappen met de ruim 5000 componenten van Slimme Keuken.

Laat je inspireren door 120+ recepten

De 120+ Slimme Keuken-recepten – inclusief adviesprijzen en marges – bieden zowel constante kwaliteit als ruimte voor je eigen signatuur. 

Bewaak je marges met het calculatiemodel

Bereken snel je inkoopkosten en marges met het Slimme Keuken-calculatiemodel. Gegarandeerd minimaal 65% marge per gerecht.

Chefs hebben met Slimme Keuken...

 

✔ minder tijd nodig voor de mise-en-place
✔ ruimte over voor eigen creativiteit en signatuur
✔ minder (ervaren) koks nodig om shifts te draaien
✔ gegarandeerd een hoge kwaliteit
✔ minder waste in de keuken

Ondernemers kunnen met Slimme Keuken...

 

✔ makkelijker de roosters volplannen
✔ de zaak laten draaien met een minder ervaren keukenbrigade
✔ gerechten met gezonde marges serveren
✔ foodwaste minimaliseren
✔ en daarmee kosten besparen

Proef gratis zelf

Wil je de voordelen van Slimme Keuken zelf ervaren? Plan een vrijblijvende proefsessie bij een Sligro-vestiging bij jou in de buurt en ontdek: 

  • hoe Slimme Keuken werkt én hoe de gerechten smaken

  • hoeveel tijd je wint, terwijl er toch voldoende ruimte is voor je eigen signatuur 

  • hoeveel hoger je marges worden door te werken met Slimme Keuken 

  • of overstappen op Slimme Keuken een slimme keuze is voor jouw horecazaak

Veelgestelde vragen

Er is geen investering nodig om te starten met Slimme Keuken. We raden altijd aan om te starten samen met jouw accountmanager. Hij of zij kan jou wegwijs maken in onze tijdbesparende componenten, het receptenboek en het calculatiedocument waarmee je je foodcost berekent. Ook maken jullie samen een handige bestellijst zodat je nog sneller kan bestellen.

Laat een accountmanager contact met mij opnemen >

Ik wil eerst de componenten ontdekken >

Ik wil eerst het receptenboek bekijken >

Ik wil eerst het calculatiedocument inzien >

De recepten van Sligro zijn ontwikkeld door ervaren chefs, met de bedoeling je te inspireren. Alle recepten vormen een handige basis, waarin je je eigen creativiteit nog volledig kwijt kunt. Voeg je eigen signatuur toe en speel met de ingrediënten om je eigen draai te geven aan de recepten. Ook wanneer je dit niet doet, omdat je bijvoorbeeld werkt met minder geschoold personeel, zijn de recepten van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt ze zó serveren.

Bekijk alle recepten >

Er zijn veel voordelen aan werken met de componenten van Slimme Keuken. Zo bespaar je tijd in de mise-en-place, kun je meer gerechten maken met minder (geschoolde) mensen en zijn de recepten gemaakt om 65% marge te maken. Daarnaast houd je juist tijd en ruimte over voor creativiteit en eigen signatuur. Lees hier meer over voordelen van het werken met de slimme componenten.

Ontdek de slimme componenten >

De ruim 120 recepten van Slimme Keuken zijn volledig gebaseerd op het behalen van deze 40% tijdwinst en 65% marge. Dus als je de recepten precies volgt, kun je dit resultaat zeker behalen. Gebruik je wél de componenten van Slimme Keuken, maar volg je daarbij niet exact de recepten, dan bespaar je ook gegarandeerd veel tijd in de mise-en-place en/of de bereiding. We kunnen dan echter geen gegarandeerde besparingspercentages aangeven, omdat een component slechts een onderdeel van een gerecht is. De marge en de tijdsbesparing zijn ook afhankelijk van de andere ingrediënten en handelingen.

Ontdek de componenten >

Bekijk de recepturen >

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.