Slimme Keuken

Heb jij personeelstekort? Stijgende kosten? Marges die onder druk staan? Met Slimme Keuken bespaar je tijd en personeelskosten zonder verlies van kwaliteit of creativiteit. Slimme Keuken staat voor tijdsbesparing door het gebruik van slimme componenten tijdens de mise-en-place.

De 3 beloftes van Slimme Keuken
✔ Tijdwinst: 40% minder arbeidsuren in je mise-en-place
✔ Minimaal 65% marge per gerecht
✔ Behoud van kwaliteit en creativiteit

 

×

Wat werkt voor jou?

Slimme Keuken kan je op twee manieren in jouw keuken inzetten. Ga aan de slag met onze ruim 5500 slimme componenten of haal meer inspiratie uit de meer dan 90 slimme recepten.

Ontdek de meer dan 5500 componenten

Kies uit meer dan 600 componenten van Slimme Keuken die je direct tijdwinst opleveren in de mise-en-place.

Aan de slag met slimme recepturen

Slimme Keuken bevat meer dan 90 complete recepturen met minimaal 65% marge. Direct te gebruiken of naar eigen signatuur te finetunen.

Voor de chef & de ondernemer

Wanneer tijd schaars is

Chefs hebben met Slimme Keuken...

✔ Minder tijd nodig voor de mise-en-place
✔ Creatieve vrijheid voor eigen signatuur
✔ Minder (ervaren) koks nodig om shifts te draaien
✔ Tijd en ruimte over voor dingen die er toe doen
✔ De mogelijkheid om het team normale werktijden te bieden

 

Wanneer geld een belangrijke rol speelt

Ondernemers kunnen met Slimme Keuken...

✔ Probleemloos de roosters volgepland krijgen
✔ Gerechten altijd met een gezonde marge serveren
✔ De zaak ook draaien met een minder ervaren keukenbrigade
✔ Altijd een hoge kwaliteitstandaard garanderen
✔ Eenvoudig foodwaste minimaliseren

Hoe werkt Slimme Keuken

Meer gerechten, minder personeel

Slimme Keuken draait om slimme componenten die jou veel tijd schelen in de mise-en-place, waarbij tijdswinst en gezonde marge het vertrekpunt zijn. Op deze manier kun je meer gerechten maken met minder (geschoold) personeel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan basiscurry's en sauzen, sousvide gegaarde vleescomponenten en diepvries groentecrèmes. De chefs van Sligro hebben meer dan 90 recepten ontwikkeld waar jij gelijk mee aan de slag kan.

Constante kwaliteit, meer ruimte voor creativiteit

Slimme Keuken geeft jou een kwalitatieve basis waarop jij verder kan werken. Je kunt direct aan de slag met Slimme Keuken door verschillende onderdelen in jouw bestaande gerechten te vervangen door kwalitatieve componenten. Hierdoor neem je veel tijd weg in de mise-en-place en heb jij weer meer tijd over voor je eigen signatuur en creativiteit. Bijkomend voordeel is dat iedereen het kan bereiden en de kwaliteit constant is.

Meer rendement, minder kosten

Slimme Keuken staat voor het minimaliseren van het aantal ingrediënten en bereidingsstappen, maar ook voor terugkerende ingrediënten in je menukaarten. Zo wordt je inkoop efficiënter en gaan je kosten omlaag en je rendement omhoog. Alle Slimme Keuken recepturen bevatten een simpele ingrediëntenlijst met bijbehorende artikelnummers, een mise-en-place lijst en eenvoudige bereidingsstappen. Met het Slimme Keuken calculatiedocument bereken je snel de foodcost en benodigde aantallen.

Meer slimme technieken, minder waste

Bij de bereidingswijze van veel artikelen is er gekozen voor technieken die zorgen voor een langere houdbaarheid. Denk hierbij aan sousvide en verschillende manieren van invriezen. Aan de andere kant is het formaat van de verpakkingen afgestemd voor het gebruik binnen een à twee shifts. Op deze manier maak je maximaal gebruik van je ingekochte producten, verhoog je je rendement en voorkom je foodwaste.

Een greep uit de best lopende Slimme Keuken componenten

Deze ondernemer ging jou voor

Restaurant Mood

"Het werken met Slimme Keuken scheelt heel veel voorbereidingstijd in de keuken. Zo blijft er voldoende tijd voor creativiteit.

Eveline Wu, eigenaar

Receptinspiratie voor Slimme Keuken

Download gratis recepten

Meer dan 90 Slimme recepten voor jouw zaak in één document, inclusief adviesprijzen en marges. Vraag hem gratis aan. Dat is pas slim!

Meer weten over Slimme Keuken?

Vul je gegevens in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Er is geen investering nodig om te starten met Slimme Keuken. We raden altijd aan om te starten samen met jouw accountmanager. Hij of zij kan jou wegwijs maken in het receptenboek en het calculatiedocument waarmee je je foodcost berekent. Ook maken jullie samen een handige bestellijst zodat je nog sneller kan bestellen.

Werken met Slimme Keuken betekent niet per se dat je alle gerechten 1 op 1 moet overnemen. De recepten bestaan uit allerlei slimme componenten die speciaal geselecteerd zijn op tijdsbesparing in de mise-en-place. Jij of je keukenbrigade kan deze componenten gebruiken als basis van een gerecht, vervolgens vul je het aan met eigen ingrediënten en eigen creativiteit. Je kiest dus alleen de componenten die bij jou en jouw menukaart passen.

Bekijk hier de lijst met slimme ingrediënten.

De producten uit Slimme Keuken staan voor tijdsbesparing in de mise-en-place en gemak, en zijn daarnaast van hoge kwaliteit. Door enkele producten uit Slimme Keuken te verwerken in jouw menu’s kan jouw brigade meer gerechten maken of innoveren met minder mensen in minder tijd. Zoals je weet: the proof is in the pudding, plan een proefsessie in en ervaar zelf de smaak en kwaliteit van de producten uit de Slimme Keuken.

De genoemde brutomarge is een richtlijn en is afhankelijk van actuele prijzen. Per kwartaal worden de brutomarges in het online receptenboek geüpdatet aan de hand van de actuele prijzen in de markt, zo heb je je foodcost altijd inzichtelijk.

De advies verkoopprijzen en brutomarges worden elk kwartaal voorzien van een update aan de hand van de actuele prijzen in de markt. Houd daarom goed het receptenboek en calculatiedocument in de gaten. Zo heb je altijd grip op je foodcost.

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de Slimme Keuken? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen.