• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Maak bezwaar tegen je WOZ-waarde

Vermoed jij dat de WOZ-waarde van jouw pand te hoog wordt ingeschat? Dan betaal je ook te veel belasting. Voorkom dat je onnodig veel belasting betaalt en laat de WOZ-experts van Previcus bezwaar aantekenen.

Betaal jij onnodig veel belasting?

Als pandeigenaar of -huurder hoor je in de eerste maanden van het jaar wat de WOZ-waarde van je pand(en) is. Wordt deze WOZ-waarde te hoog ingeschat? Dan betaal je ook te veel onroerendzaakbelasting, te veel vermogensbelasting én te veel inkomstenbelasting. Deze hangen namelijk af van de WOZ-waarde die de gemeente vaststelt.

Twijfel over je WOZ-waarde? Maak bezwaar en bespaar

Vermoed jij dat de WOZ-waarde van je pand te hoog is vastgesteld? Laat deze waarde dan controleren en mogelijk verlagen door de WOZ-experts van onze partner Previcus. Je profiteert dan van:

✔ Flinke besparing op je jaarlijkse belastingen
✔ Volledige ontzorging door een ervaren WOZ-expert
✔ Zeer hoog slagingspercentage
✔ Exclusieve korting via Sligro
No cure, no pay in bepaalde situaties

Het voordeligst via Sligro

Speciaal voor klanten die bezwaar willen maken tegen de hoogte van hun WOZ-waarde, selecteerde Sligro het succesvolle WOZ-bureau Previcus als Sligro’s Keuze. Als Sligro-klant betaal je gegarandeerd de laagste prijs. De precieze kosten hangen af van jouw situatie.   

Bezwaar maken: zo werkt het

De aanpak om bezwaar te maken en de kosten en baten die daarbij horen, hangen af van jouw specifieke situatie. Klik hieronder op de beschrijving die het beste bij jouw situatie past en lees alles over de werkwijze, de kosten en de slagingskans. 

Kies welke situatie op jou van toepassing is:

Hoe werkt het?
Bezwaar maken voor één of enkele (horeca)panden of kantoren kost je slechts een paar minuten werk. Je vult je gegevens in en vervolgens neemt Previcus contact met je op om je situatie te bespreken. Op basis daarvan wordt er wel of geen bezwaar gemaakt. Mocht Previcus de procedure starten, dan kun je de procedure precies volgen via je persoonlijke online dossier.

Wat levert het me op?
Als je bezwaar gegrond is, wordt je WOZ-waarde direct verlaagd. Omdat er 3 verschillende belastingen aan de WOZ-waarde zijn gekoppeld, kan dat jaarlijks honderden euro's belastinggeld schelen. 

Wat kost het?
Je betaalt in deze situatie € 295,- per aanslagbiljet. Sligro-klanten krijgen korting en betalen slechts € 275,-. Deze startkosten zijn onafhankelijk van de uitkomst. Bij succesvol bezwaar, komen er verder geen extra kosten bij en bespaar je dus direct. 

Hoe groot is de slagingskans?
Dit hangt van vele factoren af (zoals van de staat van onderhoud, de voorzieningen in het gebouw, een eventuele verbouwing of aanpassingen in het huurcontract), maar vaak worden besparingen van ongeveer 10 á 20% gerealiseerd. Twijfel je of je WOZ-waarde klopt? Vul dan je gegevens in, dan neemt Previcus contact met je op voor een adviesgesprek. Zij onderzoeken graag met je of je een reële kans hebt om succesvol bezwaar te maken.

Hoe werkt het?
Wil je de WOZ-waarde van 5 of meer panden laten controleren? Of heb of huur je zogenaamd incourant vastgoed (pand met waarde boven € 3 miljoen of met bijzondere bestemming of vorm, zoals een school, fabriek, pretpark of theater)? Dan is de situatie complexer dan bij een regulier horecapand of kantoor. 

Het type pand(en), de geschatte waarde, het aantal panden, het aantal gemeentes, het heeft allemaal invloed op de slagingskans en de kosten. Daarom verzamelt Previcus graag eerst meer informatie in een vrijblijvend adviesgesprek. Op basis daarvan ontvang je een offerte op maat. Vul je je gegevens in, dan neemt Previcus contact met je op. 

Wat levert het me op?
Bezwaar maken is zéér interessant bij incourant vastgoed. Omdat de WOZ-waarde bij dergelijke panden vaak heel hoog is, kan een verlaging van de WOZ-waarde tot zeer grote besparingen leiden. Vaak worden besparingen van tussen de 10 en 40% gerealiseerd. Hoeveel je precies bespaart, rekent Previcus je graag voor.

Wat kost het?
Voor incourant vastgoed of bij meerdere panden werkt Previcus op no cure no pay-basis. Wordt je bezwaar goedgekeurd? Dan betaal je een percentage van het bedrag dat je bespaart aan Previcus. Als Sligro-klant betaal je geen 40% maar 35% besparingsvergoeding (excl. BTW). Wordt het bezwaar afgekeurd, dan betaal je niks. 

Hoe groot is de slagingskans?
Bij incourant vastgoed is de kans om succesvol bezwaar te maken heel groot. De WOZ-waarderingen bij gemeentes zijn namelijk geautomatiseerd: met ‘één druk op de knop’ wordt de WOZ-waarde bepaald. Deze methode is zeer foutgevoelig en niet toereikend voor de complexe aard van dit soort panden. Zeker bij incourant vastgoed, is de kans op succes daarom groot.  

Referenties

Deze klanten gingen je voor en maakten succesvol bezwaar

Veelgestelde vragen

De WOZ-waarderingen bij gemeentes worden geautomatiseerd berekend. In de berekening wordt onder andere gekeken naar vergelijkbare panden in jouw gemeente en de aangrenzende panden in de nabije omgeving. Omdat niet alle panden volledig vergelijkbaar zijn, is de automatische berekening niet altijd accuraat. Dat maakt de kans groot dat bezwaar maken succesvol is en je een besparing oplevert. 

Dat geldt zéker voor incourant vastgoed. Het gaat dan om zeer lastig te vergelijken panden, zoals distributiecentra, fabrieken, scholen, logistiek vastgoed, een pretpark, tankstation of schouwburg, of om panden van meer dan € 3 miljoen. Daarbij is de situatie vaak complexer, omdat er rekening moet worden gehouden met diverse taxatiewijzers en jurisprudentie. Het taxeren van incourant vastgoed door middel van ‘een druk op de knop’ maakt het zeer foutgevoelig. Als je bezwaar aantekent, is de kans dat het bezwaar gegrond wordt verklaard (en je WOZ-waarde dus wordt verlaagd) groot. 

Deze oplossing is gunstig voor elke Sligro-klant die een WOZ-aanslagbiljet ontvangt en daar bezwaar tegen wil maken. Het maakt niet uit hoe hoog de WOZ-waarde is, om welk type pand het gaat en of je huurder of eigenaar van het pand bent. Je kunt te allen tijde gebruik maken van de samenwerking tussen Sligro en Previcus, waarbij je als Sligro-klant van een interessante korting profiteert. Bij incourant vastgoed werkt Previcus zelfs op basis van no cure, no pay en betaal je alleen een percentage van de besparing bij succesvol bezwaar. Bij reguliere panden profiteer je van een exclusieve korting.

Weet je niet zeker hoe groot de kans is dat jouw WOZ-waarde verlaagd wordt? Previcus adviseert je hier graag in. Laat je gegevens achter, dan neemt Previcus contact met je op. 

Veel belastingen die je betaalt, worden bepaald op basis van je WOZ-waarde. Wordt die te hoog ingeschat, dan betaal je ieder jaar dus onnodig veel belastingen. En omdat de WOZ-waarde automatisch berekend wordt, komt een foute inschatting regelmatig voor. Zeker bij incourant vastgoed is de slaginskans groot. Previcus kan je informeren over je succeskansen, en je adviseren of het de moeite waard is om bezwaar aan te tekenen. Vul je gegevens in, zodat Previcus contact met je kan opnemen. 

De beschikte waarde is én blijft de beschikte waarde. Deze mag alleen worden verlaagd (bij gegrond bezwaar) of gelijk blijven (bij ongegrond bezwaar). Blijkt dat de WOZ-waarde hoger moest zijn (bijvoorbeeld omdat de gemeente te weinig vierkante meter heeft toegekend), dan mag die verhoging niet meer in het lopende jaar worden doorgevoerd. Er is namelijk wettelijk bepaald dat bezwaar aantekenen geen nadelen mag hebben voor belanghebbenden.

Heb je de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heb je 6 weken de tijd om bezwaar tegen de WOZ-waarde aan te tekenen. Neem daarom tijdig contact op als je het vermoeden hebt dat je WOZ-waarde te hoog is ingeschat. Laat hier je gegevens achter, en Previcus neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Haal het maximale uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.