Aardappelmandje met kingcrab en koriander-chilisaus

Gang
Amuse
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in de mandoline in de vorm van gaufrettes. Draai hiervoor de aardappel steeds 45 graden na iedere schaafbeweging totdat de aardappelschijfjes een ruitjesvorm krijgen.
  2. Plaats 5 schijfjes in een mandvorm en frituur ze tot het krokante chips worden. Bestrooi het geheel met zout.
  3. Doe de koriander, peper, yoghurt en het citroensap gedurende 1 minuut in de blender.
  4. Laat het mengsel uitlekken in een passeerdoek en plaats het gedurende 2 uur in de koeling.
  5. Haal het mengsel uit de koelkast en meng het geheel met de mayonaise.
  6. Warm de kingcrab heel kort op in de visbouillon en laat het vlees uitlekken.
  7. Leg het zeewier tegen de zijkant van het aardappelmandje en vul het mandje af met de kingcrab.
  8. Nappeer de krab met de korianderchilisaus en garneer het gerecht af met de shiso purple.

Opmaak tip

Tip

Ingrediënten

  • 2 aardappelen (bintjes)
  • 20 takjes koriander
  • 1/2 Spaanse peper
  • 200 ml yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 blad zeewier
  • 80 gram kingcrab-vlees
  • 1/2 dl visbouillon
  • Shiso purple
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012