Aspergesalade met geitenkaas en Granny Smith

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd van twee plakken prosciutto vier reepjes.
  2. Wikkel om iedere plak geitenkaas een reep pros ciutto.
  3. Kook de mini asperges in weinig water met zout in drie àvijf minuten beetgaar.
  4. Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water voorzichtig koud af zodat ze een knapperige beet houden.
  5. Snijd de appel in brunoise.
  6. Klop een dressing van de maïsolie, de wijnazijn en de mosterd en voeg versgemalen zout en peper naar smaak toe.
  7. Was de veldsla en dragon en vermeng hiermee de appel.
  8. Plaats de asperges tegen de wand van de pot, decoreer in het midden de slamelange met de dressing er overheen gegoten.
  9. Snijd van twee plakken prosciutto vier reepjes.

Ingrediënten

  • 2 plakken prosciutto Italiana, Gouden Banier
  • 4 x 40 gram geitenkaas
  • 48 mini witte aspergetips
  • 1 Granny Smith appel
  • 4 eetlepels maisolie, Olitalia
  • 2 eetlepels wijnazijn appel, Rois de France
  • Mespuntje mosterd
  • 120 gram veldsla
  • 8 takjes dragon
  • Zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012