Banaan Royal

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneed de boterblokjes met de basterdsuiker, gezeefde bloem en cacaopoeder in een grote schone kom.
  2. Strooi het mengsel over een velletje bakpapier en plaats circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden tot het krokant is.
  3. Plaats de plakjes banaan in de diepvries en laat ongeveer 1 uur bevriezen.
  4. Pureer de bevroren plakjes banaan samen met het ijs en de melk.
  5. Schenk de smoothie in beugelflesjes en zet in de koelkastuks
  6. Zet een leisteen klaar.
  7. Knip het bananenblad in een rondje en plaats in het schaaltje.
  8. Schep hierop het bananenijs en decoreer af met het chocolade raster.
  9. Plaats tot slot de chocoladedeeg-kruimel en de smoothie erbij en garneer af met eetbare viooltjes.

Ingrediënten

  • 50 gram boter, koud en in blokjes
  • 45 gram basterdsuiker
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 banaan, in plakjes
  • 100 ml vanille-ijs, Sanissimo
  • 10 ml melk
  • 4 bananenbladeren
  • 4 bollen bananenijs, Sanissimo
  • 4 stukken chocolade raster
  • Eetbare viooltjes

Publicatie datum: 15 maart 2012