Californië-rol

Gang
Tussengerecht Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bekleed de makisu (bamboe rolmat) met plasticfolie. Snijd een dunne strook (1/4) van de nori af. Leg het overgebleven stuk nori op de rolmat en spreid er een dunne laag sushi-rijst op met daarop een streep wasabi.
  2. Lepel viskuit op de rijst en smeer dit uit tot een dunne laag. Draai het noriblad zodat de viskuit op de plasticfolie ligt.
  3. Breng opnieuw een dunne laag rijst aan op de nori. Breng met de vingertop een dun streepje wasabi aan op de rijstuks Leg hierin reepjes komkommer, stukjes krab en repen avocado.
  4. Rol de makisu op en begin met de kant die naar u toe ligt. Stop net voordat u rond bent zo kunt u tijdig het uiteinde van de mat wegtrekken.
  5. Druk de rol samen en daarna strak in plasticfolie. Draai de uiteinden van de folie aan zoals een toffee. Sla de uiteinden van de folie onder de rol en laat korte tijd opstijven.
  6. Haal de rol uit de folie. Bevochtig het mes in een kom azijnwater met een schijfje citroen. Tik eventjes met de achterkant van een scherp mes op tafel om het azijnwater over het lemmet te laten lopen. Snijd de Californië-rol in gelijke stukken en serveer ze bijvoorbeeld in een rijtje op een bord of plank. De uiteinden waar de vulling uitsteekt, worden gewoonlijk in het midden geplaatstuks

Ingrediënten

  • 125 gram sushi rijst
  • 165 gram water
  • 50 ml sushi azijn
  • 4 nori vellen
  • 1 avocado in reepjes
  • 150 gram krab (of surimi) aan gemaakt met 2 el mayonaise en 1 el chilisaus
  • 1/4 komkommer
  • tuinkers
  • sesamzaadjes
  • wasabi
  • sojasaus

Publicatie datum: 15 maart 2012