Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bekleed de makisu (bamboe rolmat) met plasticfolie. Snijd een dunne strook (1/4) van de nori af. Leg het overgebleven stuk nori op de rolmat en spreid er een dunne laag sushi-rijst op met daarop een streep wasabi.
Lepel viskuit op de rijst en smeer dit uit tot een dunne laag. Draai het noriblad zodat de viskuit op de plasticfolie ligt.
Breng opnieuw een dunne laag rijst aan op de nori. Breng met de vingertop een dun streepje wasabi aan op de rijstuks Leg hierin reepjes komkommer, stukjes krab en repen avocado.
Rol de makisu op en begin met de kant die naar u toe ligt. Stop net voordat u rond bent zo kunt u tijdig het uiteinde van de mat wegtrekken.
Druk de rol samen en daarna strak in plasticfolie. Draai de uiteinden van de folie aan zoals een toffee. Sla de uiteinden van de folie onder de rol en laat korte tijd opstijven.
Haal de rol uit de folie. Bevochtig het mes in een kom azijnwater met een schijfje citroen. Tik eventjes met de achterkant van een scherp mes op tafel om het azijnwater over het lemmet te laten lopen. Snijd de Californië-rol in gelijke stukken en serveer ze bijvoorbeeld in een rijtje op een bord of plank. De uiteinden waar de vulling uitsteekt, worden gewoonlijk in het midden geplaatstuks
Ingrediënten
125 gram sushi rijst
165 gram water
50 ml sushi azijn
4 nori vellen
1 avocado in reepjes
150 gram krab (of surimi) aan gemaakt met 2 el mayonaise en 1 el chilisaus