Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Verwarm het ganzenvet en gaar hierin de zoete aardappel gedurende 1.5 uur tot deze beetgaar is.
Snijd de truffelsalami in dunne plakken in de lengte.
Maak de gelei door de wodka en het suikerwater te verwarmen, de gelatine er door te roeren en het geheel te laten afkoelen.
Giet een laagje gelei in een terrine vorm. Plaats hierop achtereenvolgens de gesneden truffelsalami, de gekonfijte zoete aardappel en plakjes pata negra, telkens met een laagje gelei ertussen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met de truffelsalami.
Plaats een aantal uren in de koeling tot het geheel is gestold.
Voor de tomatensalade
Verwarm de maïsolie met de sereh en de knoflook.
Haal van het vuur, laat afkoelen en verwijder de sereh en knoflook.
Meng de olie met de aceto balsamico en gebruik deze dressing om de rode en gele tomaatjes mee aan te maken.
Voor de gruyère aardappelbitterbal
Verwarm de groentefond en laat de gelatine erin oplossen.
Meng dit met alle overige ingrediënten met uitzondering van de panko en de geraspte Gruyèrekaas.
Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg.
Draai balletjes van de goed gekoelde aardappelpuree.
Meng de panko met de Gruyèrekaas en rol de balletjes hierdoor.
Frituur de balletjes 5 minuten op 180 graden. Zorg ervoor dat u niet te veel tegelijk frituurt.
Opmaak tip Leg 3 aardappelbitterballetjes op een bord en leg er wat tomatensalade bij. Snijd de terrine in plakken van 1,5 cm dik en leg op elk bord een plak van de terrine.
Ingrediënten
Voor de terrine met zoete aardappel
1 kg zoete aardappelen
1 liter ganzenvet, of zoveel als nodig is om de aardappel te konfijten