Chocolade mousse met rode grapefruit

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt de 200 gram chocolade au bain-marie.
  2. Laat de chocolade niet warmer worden dan 37 graden.
  3. Klop de room op met de suiker tot deze lobbig is.
  4. Spatel de gesmolten chocolade door de lobbige room.
  5. Voeg op het laatste moment de geraspte chocolade toe.
  6. Laat de mousse 4 uur opstijven in de koelkastuks
  7. Snijd de schil van de grapefruits en snijd de grapefruits in 6 dunne plakken.
  8. Maak het bord op met 3 plakjes grapefruit en daarop de chocoladequenelles.
  9. Garneer met een chocoladekrul en takjes dragon.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram room
  • 35 gram suiker
  • 40 gram grof geraspte chocolade
  • 2 rode grapefruits
  • 4 chocolade krullen
  • 8 takjes dragon

Publicatie datum: 15 maart 2012